In ultima duminica inainte de Paste, romanii sarbatoresc Ziua de Florii sau Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim. Inca din perioada dacilor, sarbatoarea de Florii era dedicata divinitatii Flora – zeita romana a florilor. In cinstea ei se organizau vestitele petreceri de primavara la care se aduceau flori din cele mai rare si deosebite.

Pe langa flori de Florii, un loc aparte il ocupa ramurile de salcie, care sunt simboluri ale vegetatiei de primavara, ele fiind sfintite in biserici. Dupa sfintire, ramurile de salcie capata puteri magice; sunt folosite ca medicament in videcarea unor boli, ca instrumente ritualice pentru a opri grindinile si furtunile, pentru a fertiliza pamanturile, stupii, etc.

Ce sarbatorim de Florii

Totodata sarbatoarea prepascala de Florii inseamna celebrarea tuturor romanilor cu nume de floare. Floria a creat o colectie speciala de flori de Florii, cu buchete impresionante din flori de primavara: buchete mixte din lalele, irisi, frezii, alstroemeria, narcise,  etc.

In colectia noastra speciala de flori de Florii gasesti buchete de flori pentru fiecare nume de floare: flori pentru Crina, buchete de flori pentru Violeta, flori pentru Florina, Roza, Hortensia.

Comanda-i un buchet cu florile a caror nume il poarta. Ai peste 130 de buchete de flori de Florii din care sa alegi. Cele mai comandate buchete de flori de Florii sunt cele specifice fiecarui nume, dar sunt preferate si buchetele de flori galbene, buchetele cu flori de primavara si buchetele de trandafiri.

Semnificatia florilor de Florii

Atunci cand oferi flori cu ocazia sarbatorii Floriilor, tine cont ca acestea pot purta un mesaj special. Iata care pot fi semnificatiile florilor oferite de Florii:

  1. Buchete de lalele: Aceste flori simbolizeaza renasterea si speranta, fiind asociate cu inceputul primaverii si cu promisiunea unei vieti noi.
  2. Buchete de liliac: liliacul este adesea asociat cu puritatea si inocenta, fiind o alegere perfecta pentru a transmite iubire si binecuvantare in aceasta sarbatoare speciala.
  3. Zambile: cu parfumul lor dulce si aspectul lor delicat, zambilele simbolizeaza invierea si bucuria, fiind un cadou minunat pentru a marca invierea lui Isus.
  4. Crinii: aceste flori elegante si rafinate sunt asociate cu intelepciunea si puritatea si pot transmite un mesaj puternic de respect si admiratie.

De ce sa comanzi flori de Florii

Peste doua milioane de romani au nume de floare! Daca cineva drag tie – mama, sotia, prietena cea mai buna sau sora – isi sarbatoreste onomastica in aceasta zi, nu uita sa ii trimiti flori. Livram buchete de flori de Florii chiar in aceeasi zi, in 2-4 ore! La fiecare comanda de buchet de flori primesti o felicitare cadou. Pe langa buchetele de flori, la noi gasesti si cadouri speciale.

Livram rapid, in toata tara. In peste 100 de orase din tara livrarea este gratuita.

Write A Comment