Pentru noi, vestitorii primaverii nu sunt nici calendarul, nici pasarile calatoare. Ci florile. De la primele zambile si primele narcise aparute pe bursa din Olanda, incepem sa pregatim colectiile speciale pentru 1 si 8 martie. Ca in fiecare an, alegem florile de sezon, precum zambilele, narcisele, lalelele, freziile. Nu numai ca sunt tipice acestui sezon, dar vin intr-o gama variata de culori si au un parfum minunat.
Odata alese florile de sezon, le combinam cu flori populare, pe care le regasim pe tot parcursul anului, precum trandafirii, minirosa, lisianthusul sau alstroemeria. Asa incepe lucrul la una dintre cele mai frumoase colectii de buchete si aranjamente de peste an: colectia de 1 martie.

Traditia Martisorului presupune oferirea unui simbol al primaverii. Cele mai tipice martisoare sunt cele care aduc noroc: trifoiul cu patru foi sau cosarul. Acestora li se adauga un fir de matase, cu rosu si alb. Noi iti propunem ca, pe langa snurul de martisor, sa alegi un buchet de flori sau un aranjament.

De ce sa alegi un martisor floral

Pentru ca vrei sa semnalezi venirea primaverii, si nimic nu o poate face mai bine decat un buchet de flori proaspete.
Pentru ca e mereu o bucurie sa oferi flori.
Pentru ca aduci bucurie inzecita.
Pentru ca oferi un cadou „din natura”
Pentru ca a oferi flori este unul dintre cele mai rafinate gesturi

Cele mai potrivite flori de martisor

Asa cum spuneam, in aceasta parte a anului ne bucuram din plin de culoare si parfum. Florile de primavara sunt printre cele mai colorate si mai parfumate. Insa, cu aceasta ocazie, ramanem in cromatica evenimentului si alegem, cu precadere, flori rosii si albe.
Cele mai potrivite, in buchete si aranjamente, sunt:

-lalelele rosii si albe
-freziile albe
-zambilele albe
-anemonele rosii si albe
-ranuncusul alb
-delphinium si mattiola

Topul vanzarilor de Martisor

In randul preferintelor se situeaza, in fiecare an, buchetele si aranjamentele in nuante de alb si rosu, cu precadere cele cu lalele. Sunt la mare cautare si freziile dar, mai ales, aranjamentele in vase cu muschi sau aranjamentele cu bulbi.
La floria.ro, cel mai vandut aranjament din anii trecuti a fost Vesel martisor, cu frezii si lalele, in culorile martisorului. Tot in culorile martisorului este si Aranjamentul cu irisi si minirosa, pe locul II in topul preferintelor.

Write A Comment