De obicei parintii se intreaba: „Ce nume sa punem copilului nostru?” Noi consideram ca intrebarea ar putea suna totusi astfel: „Ce nume de sfant va purta copilul nostru?”

Alegerea e tare haioasa si in acelasi timp dificila, avand in vedere raspunderea pe care o au parintii fata de copilul care va purta toata viata numele ales de ei. Eh, ce bine ar fi fost daca ne-am putea da acordul la nastere asupra numelui nostru, inainte de a fi trecut in certificatul de nastere. Ajungem mai mari si constientizam (sa zicem ca pe 9 Martie) ca unii au doua zile onomastice, iar altii nu. Instant parca devenim mai suparati, noi cei fara nume de sfant si punem mana repede pe telefon si ne sunam parintii: “Alo? (fara introducere) De ce nu mi-ai pus si mie la nastere un nume de sfant? De ce? Caci, ei sarbatoresc de doua ori. Ei, alaturi de prietenii lor!”

Cand e ziua ta esti… fericit, alaturi de cei dragi, pupat de prieteni, colegi, colege, primesti cadouri multe, flori (si mai multe) si toate astea te simti in centrul universului. Acum inmulteste toata distractia si cadourile si florile si pupaturile alaturi de multe urari cu 2, pentru cei cu nume de sfant.

Gata, nu se merita sa ramai trist ca tu iti sarbatoresti doar o data pe an ziua de nastere…

Caci, ei bine, pe 9 martie e ziua voastra, Ziua persoanelor fara nume de sfant!

Da, a celor fara nume de sfant si simtiti-va liberi sa va cinstiti cu binecunoscutele 40 de pahare in aceasta zi de sarbatoare. Da de stire tuturor ca e ziua ta, anunta-i ce fel de flori preferi si puneti la cale cea mai tare petrecere! O meritati! 🙂

Pentru toti, avem cateva buchete de flori speciale, (fie ca este vorbe de cale, trandafiri sau orice alte flori), pentru Ziua persoanelor fara nume de sfant – 9 martie.

Write A Comment