Sarbatoarea iubirii
Dragobetele este sarbatoarea iubirii pentru romani, sarbatoare traditionala care dateaza din timpul dacilor. In traditia romaneasca, asemeni lui Cupidon sau Eros, Dragobete este divinitatea iubirii, cel care oficiaza in cer, la inceputul primaverii, nuntile tuturor pasarilor. De aici, obiceiul se extinde si la oameni, inca din timpul dacilor. In mitologia romaneasca se spune ca Dragobete este fiul Babei Dochia, vestitoarea primaverii.
Traditii de Dragobete – sarbatoarea iubirii
In ziua de 24 februarie, fetele si baietii se aduna si merg impreuna pe campuri sa culeaga flori gingase de primavara . Ghioceii sunt florile traditionale ale sarbatorii populare a iubirii, deoarece gingasia petalelor si albul imaculat exprima iubirea tanara, pura, care rezista tuturor obstacolelor.
Una din cele mai raspandite traditii de Dragobete este ca baietii sa ofere flori domnisoarelor pe care vor sa le cucereasca. Se spune ca de Dragobete se oficiau logodne care erau uneori atat de puternice incat cei doi se casatoreau si formau o familie. Baietii cautau cele mai frumoase flori si le daruiau fetei cu care isi doreau sa se logodeasca.
In linii mari, Dragobetele era sarbatoarea iubirii si sarbatoarea veseliei, a bunei dispozitii, la care participa tot satul.
Dragobete – sarbatoarea iubirii in zilele noastre
In zilele noastre, Dragobetele reprezinta singura sarbatoare romaneasca a iubirii, singura ocazie pentru indragostiti sa isi marturiseasca iubirea intr-un mod traditional. Cele mai daruite flori de Dragobete sunt ghioceii, trandafirii rosii – florile recunoscute ca fiind mesagerii iubirii, lalele, frezii, crini sau buchete mixte din flori de primavara.
Dragobetele este sarbatoarea iubirii, sarbatoare care nu poate trece neobservata intr-o relatie. Asadar, comandati din timp buchetul de flori dorit, cu livrare pe 24 februarie si cu siguranta veti face o persoana fericita sau veti reusi sa o cuceriti!