Mai e doar o zi până când va veni una dintre cele mai vesele (și sacre) zile ale anului – Ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena. O zi în care Imperiul Bizantin renaște în fiecare casă și în fiecare familie în care există un sărbătorit. Și, având în vedere că doar în România sunt aproape 2 milioane de Constantini și Elene, putem spune că, pe 21 mai, totul capătă o aură de poveste și de spiritualitate.

Imaginați-vă o lume în care naturalul și supra-naturalul coexistau și se îmbinau perfect. O lume în care chiar și cel mai mic gest avea o semnificație sacră. O lume în care frumusețea era extrem de importantă și fiecare detaliu era tratat cu grijă. O lume în care oferirea unui cadou, spre exemplu, nu era un simplu act de bună-cuviință, ci un mod de a-ți exprima venerația.

Toate aceste aceste calități le-am împrumuta și noi, atunci când am realizat noua colecție de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ne-am inspirat, în special, din bogăția coloristică și ornamentală a Bizanțului și am ales 20 de buchete de flori și aranjamente intens și divers colorate, care abia așteaptă să fie dăruite și să-i înveselească pe cei dragi ai tăi.

flori-culori-bizantine-31347

Culori bizantine

flori-flori-imparatesti-31344

Flori împărătești

flori-flori-pentru-elena-31346

Flori pentru Elena

Dar să revenim puțin la Bizanț. Începutul acestui imperiu neobișnuit și plin de culoare este datorat Împăratului Constantin cel Mare, unul dintre cei mai influenți oameni din istorie, care a luat două decizii majore – acordarea libertății de cult creștinilor, prin Edictul de la Milan, din 313, și mutarea capitalei Imperiului de la Roma la Constantinopol. Din acest motiv, Imperiul Bizantin este cunoscut ca fiind unul teologic, în care totul avea sau juca un rol religios. Revelația era mai importantă decât rațiunea și planul spiritualul mai important decât cel material.

De aceea, vă recomandăm să dăruiți, pe 21 mai, cadouri cu o puternică încărcătură sufletească, pline de frumusețe, care să fie mai mult decât utile sau prețioase – să fie pline de dragoste, să fie flori. 

Write A Comment