De fiecare data cand te bucuri de un buchet de flori, mai ales in cazul celor pe care le primesti de la persoane dragi cu ocazii speciale, iti este greu sa te desparti de el atunci cand florile incep sa paleasca.

Din fericire, nu este nevoie sa renunti la florile preferate doar pentru ca si-au pierdut din prospetime. Exista multe lucuri pe care le poti face pentru a pastra florile uscate alaturi de tine mai mult timp.

Iata cateva idei de utilizare a florilor uscate. Testate si recomandate!

  1. Borcan cu petale de flori uscate

Usuca petalele florilor intr-un loc aerisit, apoi pune-le intr-un borcan, amestecate. Combinatiile de culori si forme vor avea un aer boem, visator.

Daca folosesti cu preponderenta flori in culori pastelate, alege si un borcan cu o forma speciala, de inspiratie vintage, astfel incat rezultatul sa fie o piesa care atrage atentia in decorul casei tale.

Un borcan cu petale de flori uscate poate fi pastrat pana la cateva luni, dupa care poate fi reimprospatat cu petale uscate proaspat.

flori uscate

  1. Preseaza florile uscate si …inrameaza-le!

Preseaza florile uscate folosind aceleasi tehnici ca in copilarie, cand strangeai plante pentru ierbar.

Pune florile intr-o carte groasa, astfel incat sa se usuce prin presare. Dupa cateva zile, cand sunt perfect uscate, pune-le intr-o rama. Vei obtine un tablou cu valoare emotionala, pe care il poti agata in camera de zi, pentru a-ti aminti mereu de placerea si bucuria de primi flori.

flori uscate-floria

  1. Aromaterapie cu flori uscate

Inca din momentul in care florile incep sa dea semne de pierdere a prospetimii, pune petalele intr-un castron sau cosulet. Adauga frunze si seminte din condimentele tale preferate, bete de vanilie, coji de portocala, in functie de preferintele tale olfactive. Lasa-le la uscat apoi in casa. Amestecul de mirosuri te va fermeca.

flori-uscate-floria3

  1. Confetti din flori uscate

Este adevarat ca aceasta optiune cere de obicei o ocazie speciala la care sa folosesti confetti. Dar…pentru cei mai romantici dintre noi, nu neaparat…

Usuca petalele florilor separate una de alta, apoi marunteste-le bine de tot cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Vei obtine confetti din flori uscate, pe care le poti arunca la o nunta, la o petrecere sau pur si simplu cand faci o plimbare in parc alaturi de persoana iubita.

flori-uscate-floria5

Write A Comment