In cele mai diverse si mai aprinse culori, in varianta mini sau mai mare, gerbera este una dintre cele mai populare, mai accesibile si mai rezistente flori de pe piata. Mai mult decat atat, gerbera este disponibila pe tot timpul anului! Care sunt insa principalele calitati, semnificatii si curiozitati ale acestei flori? Iti spunem tot in urmatoarele randuri!

Ce este gerbera?

Gerbera este una dintre cele mai populare si mai folosite flori in buchete si aranjamente. A devenit populara in anii ’70 si de atunci este cultivata in toata lumea. Varietatea de culori in care vine aceasta floare este unul din principalele atuuri.

Care este originea florii si de unde provine denumirea “gerbera”?

Gerbera creste in mod natural in America de Sud, America de Nord si Asia si a fost descoperita in 1727, de catre un specialist in botanica de origine olandeza. El a denumit floarea dupa numele unui alt specialist, Traugott Gerber.

Ce semificatie are gerbera?

Florile de gerbera comporta simboluri diferite de la o cultura la alta. De exemplu, egiptenii considera ca aceasta floare reprezinta aproprierea de natura si recunostinta fata de soare. Tocmai de aceea sunt cele mai indragite flori de primavara-vara. Islandezii si irlandezii cred ca gerbera contribuie la reducerea stresului cotidian, ceea ce le face potrivite pentru a fi oferite celor care traverseaza o perioada greau sau stresanta.
Semnificatiile general valabile ale florii gerbera sunt: frumusete, inocenta, puritate, dragoste loiala. Datorita varietatii de culori aprinse, sunt considerate a fi florile bucuriei.

Ce semnificatie are gerbera in functie de culoare?

Si pentru ca tocmai spuneam de varietatea incredibila de culori: te-ai intrebat vreodata ce simbolizeaza gerbera atunci cand iti este oferita? Sau vrei sa oferi gerbera si nu ai vrea ca gestul tau sa fie interpretat gresit? Iti lasam mai jos toate detaliile de care ai nevoie! In mod evident, la o asa varietate de culori avem si semnificatii diferite.

Gerbera galbena

In culoarea aprinsa a soarelui, gerbera galbena este floarea simbol pentru prietenie si fericire. Gerbera galbena este alegerea perfecta pentru buchetele oferite prietenilor cu ocazie zilei de nastere sau pentru a-ti arata recunostinta fata de ei.

Gerbera alba

La fel ca toate celelalte flori albe, gerbera alba simbolizeaza inocenta si ganduri pure de iubire. Astfel, un buchet cu gerbera alba este cadoul perfect pentru atunci cand vrei sa urezi “Bun venit pe lume” unui bebelus. Totodata, gerbera alba este inclusa deseori in buchetele de mireasa sau in aranjamentele de masa pentru nunta sau botez.

Gerbera rosie

Se spune ca gerbera rosie simbolizeaza dragostea eterna, sentimentul si bucuria de a fi inconjurat de dragoste adevarata. Tocmai de aceea, un buchet cu gerbera rosie este cadoul perfect pentru o aniversare sau alegerea optima pentru a face un gest romantic si a-ti arata sentimentele de dragoste fata de cineva.

Gerbera roz

Atunci cand este oferita in dar, gerbera roz simbolizeaza gratie si tandrete, compasiune. Tocmai de aceea, un buchet de gerbera roz este o alegere potrivita atunci cand vrei sa urezi cuiva drag “insanatosire grabnica” sau cand vrei sa aduci putina bucurie unei persoane care trece printr-o perioada mai grea. Cum exista mai multe nuante de roz, trebuie sa stii ca florile gerbera roz deschis exprima compasiune, simpatie sau admiratie, in timp ce floarea gerbera roz inchis este un simbol al recunostintei.

Gerbera portocalie

Gerbera portocalie este un simbol al bucuriei, fericirii, prieteniei, ceea ce o face un cadou perfect pentru prieteni si colegi. Trimite un buchet cu gerbera portocalie unei prietene dragi, pentru a-i inveseli ziua.

Gerbera mov

Florile de gerbera mov denota eleganta si amintesc de regalitate. Simbolizeaza mandria, gratia si farmecul aparte. In plus, si gerbera mov poate fi un semn de iubire, la fel ca gerbera rosie.
Un buchet cu gerbera mov este un cadou unic, pentru o persoana speciala, cu ocazia unei zile de nastere sau a unei aniversari. Sunt alegerea optima pentru a fi oferite unei persoane pe care o admiri.

Cu ce ocazie poti darui un buchet de gerbera?

Care ar fi ocazia perfecta sa oferi un buchet de gerbera sau gerbera la ghiveci? Pentru aniversari sau zile de nastere, in buchete colorate sau pentru ocazii speciale precum botez, logodna sau nunta, in buchete cu flori albe. Daca esti cu adevarat indragostit, alege un buchet cu gerbera rosie.

Cu ce flori combinam gerbera?

Daca ne-am decis asupra unei culori, dar nu vrem sa oferim un buchet monofloral, care ar fi cele mai bune optiuni? Care sunt florile care se asociaza cel mai bine in buchete, alaturi de gerbera? Cel mai bine sunt complimentate de crini si de crizanteme, urmate de garoafe, lalele, hortensie si cale. Pentru buchetele de nunta cu gerbera se recomanda sa le combinam cu trandafiri.

Cele mai cumparate buchete cu gerbera de la Floria

Nu stii ce sa alegi, cu atata informatie? Iata topul celor mai vandute buchete de flori cu gerbera de la Floria!

Asadar, daca vrei sa oferi un buchet de flori unei prietene nascute primavara, alege buchetul Suflu de primavara, cu gerbera roz si flori albe sau Aranjamentul Tu esti primavara mea. Poti opta si pentru Buchetul A venit primavara, cu gerbera mov, lalele si frezii. Sunt buchete cu gerbera si flori de primavara, parfumate, in culori vibrante! Alegerea perfecta!

In schimb, daca prietena ta cea mai buna sau o colega isi serbeaza ziua de nastere vara, cea mai buna alegere este Buchet cu gerbera si spice, in nuante de galben solar si portocaliu – o alegere vesela si calda!

Nu puteam sa uitam, desigur, de cea mai importanta persoana din lume: mama. Daca mama ta este nascuta toamna, avem buchetul cu gerbera perfect: Buchet de flori pentru mama, in nuante de galben si portocaliu, cu gerbera portocalie, santini si crizanteme galbenre. Si, daca ai si prietene sau colege nascute toamna, le poti oferi Buchet Cyclamen, cu gerbera magenta, pampas si trandafiri sau Buchet cu trandafiri portocalii, cu gerbera rosie, pampas, trandafiri si leucadendron.

Cei nascuti iarna au nevoie de multa culoare. Asadar, pentru ei alegerea perfecta ar fi Buchet de flori pentru Anastasia, cu gerbera magenta, garoafe, alstroemeria mov si leucospermum sau Buchet de flori Noblete, cu gerbera roz, crizanteme si trandafiri.

Daca esti in cautarea unui buchet cu gerbera pentru aniversarea de cuplu, cele mai potrivite buchete ar fi Buchet de flori Pasiune, in nuante de rosu sau Buchet cu trandafiri rosii si gerbera – la fel, in nuantele iubirii. O alta varianta ar fi Buchet Minunat, cu trandafiri rosii, gerbera galbena si flori colorate.

Atunci cand mergi la un botez la o petrecere de logodna sau la o nunta, cea mai buna alegere este Buchet Pastel Alb-Roz, bu gerbera in culori pastel si bujori.

La final, iata cinci lucruri pe care nu le stiai despre gerbera:

1. Sunt considerate florile lunii aprilie! Asadar, le poti oferi apropiatilor tai care isi serbeaza ziua de nastere in aprilie
2. Gerbera este cea mai populara floare in design-urile tatuajelor modern
3. Gerbera este a cincea cea mai populara floare din lume
4. Gerbera este in sezon pe toata perioada anului
5. La fel ca floarea soarelui, gerbera isi intoarce florescenta dupa soare

Comanda si tu buchete de flori cu gerbera, de la Floria, cu livrare rapida, in toata tara, indiferent de zi sau de sezon!

Write A Comment