Nunta este melodia dragostei, iar refrenul sunt florile. Fiecare mireasă vrea ca nunta ei să fie memorabilă, iar alegerea florilor și a aranjamentelor florale să reflecte personalitatea ei. Florile trebuie să completeze perfect tematica nunții și să contureze discret această zi specială.

Selecția florilor

Florile sunt alegerea ta, totul o să fie facut după preferințele tale și tocmai din acest motiv este necesar să știi ce se potrivește cel mai bine cu tematica nunții și ce se încadrează în buget. Poți oricând cere sfatul unui specialist Floria, care te poate ajuta cu sfaturi utile privind aranjamente florale, buchete și tot ce ține de flori. Iată câteva sfaturi simple:

• Ce este mult strică. Florile sunt o pată de culoare, sunt aranjamentele care completează discret toate celelalte elemente frumoase ale nunții.
• O poziționare foarte bună a aranjamentelor și folosirea frunzelor în compoziția lor, pot crea impresia că ai mult mai multe flori.
• Specialistul cu care alegi să discuți trebuie să înțeleagă foarte bine viziunea ta asupra nunții, așa că pune multe întrebări și expune-i toate ideile pe care le ai.

procesata--0944

Răsfoirea revistelor cu tematică

Dacă încă nu ești decisă asupra tipurilor de flori pe care ți-ar plăcea să le ai la nuntă, poți începe să răsfoiești reviste de profil. Pozele pot fi o adevărată sursă de inspirație. O altă idee ar fi să ne faci o vizită la florăria din strada Ion Campineanu nr.22 sau din Piata Dorobanti, dacă ești din București. Aici poți alege dintr-o multitudine de flori expuse, le poți vedea în dimensiunea reală și le poți simți cel mai bine parfumul.

• Află ce exprimă fiecare floare, acest aspect te poate ajuta în luarea unor decizii, mai ales dacă vrei să transmiți un mesaj prin “limbajul florilor”.
• Iată câteva exemple de flori cu care nu o să dai greș niciodată: trandafiri, bujori, crini, hortensie, orhidee și cale.

Determină bugetul alocat florilor

Unele aranjamente alese pot părea foarte scumpe dacă decizi să faci bugetul după ce ai decis ce flori vrei. Astfel poți fi pusă în situația în care trebuie să tai de pe listă unele flori sau aranjamente. Cel mai bine este să discuți cu specialistul Floria care este bugetul pe care îl ai pregătit pentru aranjamente și în funcție de asta, să alegeți mai departe împreună ce este cel mai potrivit. Încearcă să faci o listă cu flori “care-trebuie” și o listă cu flori „pe care ți le-ai dori”.

• Folosește flori parfumate în aranjamente pentru a da impresia că sunt mult mai multe flori în compoziție. Iată câteva exemple de flori: crini, zambile, bujori și iasomie.

18

Alege culoarea florilor

Culoarea florilor joacă un rol foarte important în povestea nunții. Culorile alese trebuie să completeze perfect tematica nunții și look-ul tău. Poți alege culori și în funcție de sezonul în care faci nunta. Câteva exemple de flori în funcție de culoare:
• Alb: trandafiri, minirosa, narcise, orhidee, crini, iasomie, ghiocei, lalele, bujori, lisianthus
• Roz: ranunculus, bujori, garoafe, lalele, trandafiri, crini, minirosa
• Lavandă: liliac, anemone, lavanda, iris, delphinium, hortensii, lisianthus
• Galben: narcise, floarea-soarelui, lalele, gerbera, crini, frezii
• Roșu: trandafiri, dalii, amarilis, lalele, gerbera, minirosa

12

Ia în considerare sezonalitatea

Sezonalitatea florilor este foarte importantă, mai ales dacă ai un buget restrâns. Te poți orienta către flori de sezon care sunt mult mai ieftine. Florile aflate în extrasezon, o să fie întotdeauna mult mai costisitoare.

Flori de primăvară: amarilis, anemone, frezii, gerbera, orghidee, ranunculus, lăcrămioare, lalele
Flori de vară: anthurium, garoafe, crizanteme, magnolia, trandafiri, floarea-soarelui, bujori, hortensie, gypsophila (floarea miresei)
Flori de toamnă: margarete, crizanteme, agapanthus (crin African), cymbidium, aster, clematis, floarea pasiunii, alstroemeria
Flori de iarnă: iris, iasomie, anemone, ghiocei, gardenia, crini, cale dalii
• Flori care se găsesc tot anul: cale, garoafe, orhidee, trandafiri, lalele, gypsophila (lista poate varia în funcție de zonă)

Amplasarea florilor

Aranjamentele florale pot fi simple sau grandioase, în funcție de nunta pe care o plănuiești. Oricum ar fi trebuie să fie spectaculoase și să dea impresia că au fost toate create special pentru mireasă. Iată câteva locuri unde poți pune aranjamente florale:

• Poți face o arcadă din flori pe care o poți amplasa fie la intrarea locației, fie pe terasă (dacă localul dispune de terasă).
• Perdeluțele din flori au efect deosebit și își pot găsi locul oriunde. Discută cu specialistul Floria despre acest aspect.
• Un photo corner decorat cu flori o să atragă toate privirile, este un “must-have” în noile tendințe.

111115

9

17

Buchetul de mireasă

Este cel mai intim aranjament floral al nunții. Optează pentru un buchet de mireasă spectaculos și bogat, el trebuie să fie elementul principal din toată nunta. Florile pe care le alegi pentru buchet sunt strict opțiunea ta, trebuie să se potrivească cu personalitatea ta, cu rochia, înălțimea ta și decorul nunții. Abia după ce ai ales rochia te poți gândi la florile și aspectul importantului buchet de mireasă, trebuie să fie ca două piese de puzzle. Iată câteva exemple de formă:

• Buchet de mireasă rotund – sunt cele mai populare și mai elegante. Adesea se folosesc flori voluminoase cum ar fi bujori sau trandafiri.
• Buchet de mireasă cascadă – experții spun că este un buchet potrivit pentru o rochie de mireasă voluminoasă.
• Buchet de mireasă din flori exotice – o excelentă alegere pentru o nuntă modernă.

1

3
Specialiștii Floria îți pun la dispoziție câteva exemple de buchete de mireasă rotunde. Pentru mai multe sfaturi privind nunta ta de vis, ne poți face o vizită în cea mai rafinată florărie Floria în Stradă, din București sau ne poți contacta telefonic la numarul 0746 746 746.

DSC_06371

O nuntă de vis începe cu Floria!

Fotografii nunta realizate de Razvan Lupan.

Write A Comment