Ghid pentru aniversari, onomastice si evenimente sarbatorite vara

Sunt multe motive pentru care ne place vara. Dar astazi ne oprim la doua, strans legate: multitudinea de flori si diverse evenimente.

Cu siguranta, vara este anotimpul florilor: campuri intregi de flori, gradini superbe, parcuri pline de culoare. Dar si anotimpul evenimentelor: de la festivaluri (cu flori in par si tinute boho chic), la ceremoniile de absolvire, incarcate de flori sau evenimente private, precum nuntile sau botezurile, unde florile ocupa un rol principal. Asadar, ce flori oferim vara si cu ce ocazii?

Buchete de floarea soarelui

Nu a venit cu adevarat vara pana cand nu vezi primul lan de floarea soarelui inflorita. Sau macar poze cu lanurile de floarea soarelui. 

Un buchet simplu de floarea soarelui este unul dintre cele mai frumoase gesturi pe care un tata le poate face pentru fiica lui. Sau un tanar indragostit pentru iubita lui. Floarea soarelui este asociata cu bucuria, veselia, naturaletea. Cu gesturile spontane, nepretentioase. De asemenea, buchetele de floarea soarelui pot fi oferite si absolventilor. 

Atunci cand vorbim de evenimente private, decorurile cu floarea soarelui sunt solicitate la petreceri boho-chic sau care au loc in aer liber.

Buchete de bujori

Bujorii sunt, cu siguranta, printre cele mai cerute si mai asteptate flori. Au un rafinament aparte, un miros deosebit, iar buchetele in care sunt oferiti au, de multe ori, o tenta glamour, eleganta. 

Majoritatea mireselor care opteaza pentru o nunta de vara aleg bujorii pentru buchetul de mireasa. Sunt si un cadou deosebit pentru zile de nastere sau aniversari ce au loc in lunile mai, iunie si iulie. Si, desigur, buchetul de bujori este cadoul perfect pentru onomastica de Sfintii Constantin si Elena. 

Tot bujorii conduc topul florilor alese de femei pentru alte femei. De cele mai multe ori, daca o femeie vrea sa faca o bucurie surorii, mamei sau celei mai bune prietene, va alege un buchet de bujori, conform statisticilor comenzilor Floria. 

Buchete de hortensie

Desi avem noroc si gasim aceasta floare si in restul lunilor din an, hortensia ramane o floare de vara. Multi dintre noi asociaza hortensia cu o floare deosebita de gradina, ce atinge dimensiuni mari si vine in culori deosebite. Si nu este complet gresit. Insa hortensia ramane una dintre cele mai vandute flori din florarii, mai ales pe timpul verii. 

Buchetele cu hortensie au o eleganta aparte, tocmai de aceea sunt oferite mai ales in contexte de business (aniversari sau evenimente sarbatorite cu partenerii de afaceri sau colaboratorii). Tot eleganta si prestanta acestor buchete le plaseaza printre preferatele profesorilor, de aceea sunt des intalnite la festivitati de premiere si absolvire. 

Datorita volumului (florescenta hortensiilor este mare) sunt folosite in decoruri pentru evenimente elegante, cu tematica clasica: nunta la castel/conac,sali de bal.

Buchete cu dalii

Printre cele mai frumoase, dar mai putin cunoscute flori de vara se numara si daliile. Daliile sunt flori deosebite, rafinate, care cresc cu usurinta si in gradini. Aceste flori sunt deseori intalnite in buchete de mireasa sau in decoruri pentru nunti romantic, cu decor de poveste. Buchete de dalii sunt un cadou perfect pentru aniversari de casatorie, logodna, dar si pentru a fi oferite membrilor familiei pentru care purtam un respect deosebit. 

Tip & tricks pentru cand oferi flori vara

Daca vrei ca buchetele de flori de vara pe care le oferi sa reziste in vaza cat mai mult timp, iata cateva lucruri de care sa tii cont:

  •  Ai grija la socul termic: diferentele mari de temperatura pot cauza soc termic florilor si acestea se pot ofili. In general, in florarii, temperatura este sub 20 de grade, chiar si vara. Asadar, incearca sa tii buchetul de flori cumparat la o temperatura asemanatoare si dupa ce ai plecat din florarie. 
  • Nu expune florile la soare. Sigur ca florile se pastreaza cel mai bine in lumina naturala a soarelui. Insa nu lasa florile in bataia directa a soarelui. Mai ales daca nu sunt puse in apa. Se vor ofili imediat. 
  • Cum se pastreaza florile de vara in vaza: atunci cand pui florile in apa, asigura-te ca temperatura apei este asemanatoare cu temperatura ambientala (nu le pune in apa foarte rece). Taie coditele florilor in diagonala, pentru ca acestea sa poata sa absoarba apa cu usunta, in cantitate cat mai mare. Inlocuieste apa si taie coditele la fiecare 2 sau 3 zile. Asigura-te ca toate tulpinile ajung la apa, insa nu lasa frunze in apa. Acestea vor contribui la inmultirea bacteriilor din apa, iar florile se vor ofili mai repede. 

Write A Comment