Plantele de apartament au rolul de a purifica aerul spatiului in care se afla prin absorbtia de poluanti, dar si a dioxidului de carbon si eliminarea de oxigenului necesar vietii, de a oferi buna dispozitie si de a infrumuseta apartamentul. De aceea, pentru a beneficia de aceste avantaje ale florilor, e necesar sa le oferi ingrijirea potrivita.

Cele mai des intalnite mituri legate de ingrijrea plantelor de apartament

Floria.ro a alcatuit topul celor mai cunoscute mituri despre plantele de apartament si ti le prezinta cu explicatii pentru ca tu sa fii informat corect cu privire la ce e vital sau daunator acestora. Daca si tu te ghidezi dupa aceste mituri, acum poti afla care raman in picioare si care sunt demontate.

  1. Cactusii nu au nevoie de apa ori necesita foarte putina

Este unul dintre cele mai des intalnite mituri si este complet neadevarat. In mediul sau natural, cactusul are capacitatea de a capta apa de la roua si din panza freatica la care ajunge cu ajutorul radacinilor bine infipte in pamant. In ghiveci, acasa, acesta nu dispune de niciuna dintre aceste surse, motiv pentru care planta necesita acelasi aport de apa ca si celelalte flori.

  1. Pamantul de gradina e bun pentru orice planta

Fals. Fiecare planta are nevoi diferite, de aceea trebuie sa fii atent la instructiunile de pe eticheta atunci cand achizitionezi o noua floare si sa ii asiguri solul potrivit dezvoltarii acesteia.

  1. O planta ofilita trebuie udata

Nu intotdeauna. Depinde de caz, dar de cele mai multe ori se tine cont de anumite criterii inainte ca planta sa fie udata. Spre exemplu, unele au nevoie de irigare in jur, fara ca frunzele si florile sa aiba contact cu apa. Apoi, daca temperatura plantei este crescuta, cel mai bine e sa fie lasata pana seara sau a doua zi pentru a fi udata.

  1. Crinul este toxic daca il tii in camera in care dormi

Adevarat. Crinul este daunator mai ales animalelor de companie, cum ar fi pisicile si cainii care pot consuma aceste flori, producandu-si astfel intoxicatie si chiar moarte. Pentru oameni, substantele sale nocive afecteaza sanatatea din cauza parfumului sau puternic ce induce stari de somnolenta si migrene.

Write A Comment