Pe 19 martie, 2 miliarde de oameni vor face același lucru – vor stinge lumina. Nu pentru a dormi, ci pentru a-și arăta dragostea față de Pământ. Față de casa noastră, care ne protejează, ne oferă un loc de odihnă, locuri de călătorit, hrană și, bineînțeles, flori. Și pe care, mult prea des o neglijăm, o poluăm, o defrișăm și îi furăm resursele, pentru a le folosi în scopuri, de cele mai multe ori, greșite.

Pentru că iubim Pământul la fel de mult cum iubim florile, între 20:30 și 21:30, vom stinge lumina și noi, așa că site-ul Floria va fi închis și nu vom prelua comenzi în acest interval. Facem asta pentru Pământ, pentru flori, dar, mai ales, pentru voi. Pentru că fericirea noastră, a omenilor, depinde de sănătatea și de viitorul Pământului.

101_1371

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, a cărui misiune este sensibilizarea populației față de încălzirea globală, ca efect al poluării produse prin emiterea în atmosferă a dioxidului de carbon, la producerea energiei electrice. Timp de o oră, lumina electrică și aparatele electrocasnice sunt oprite, în mod voluntar, de fiecare participant la eveniment, dar și de instituții și companii.

Evenimentul este promovat de partenerul nostru, WWF (World Wide Fund for Nature Australia), o organizație internațională, care luptă pentru protejarea mediului, și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30, la 21 martie 2007. Acum, Ora Pământului este sărbătorită în peste 160 de țării, în peste 7.000 de orașe din întreaga lume.

În România, peste 40 de orașe participă anual la eveniment. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice, iar sute de mii de locuitori sting lumina, în casele lor. Inclusiv Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile, în fiecare an, de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

5558450-mediafax-foto-laurentiu-nica

sursa foto: Mediafax

 

WWF-România și Floria au inițiat, în decembrie 2014, un parteneriat de 3 ani, care cuprinde două aspecte importante: de conservare, prin care Floria se implică în generarea unor venituri suplimentare pentru activitățile de conservare derulate de WWF-România, și de comunicare, prin care clienții Floria sunt informați despre acțiunile de protejare a mediului.

Cea mai importantă componentă a acestui parteneriat este proiectul „Gentleman cu natura” prin care Floria va dona 1% din valoarea buchetelor cumpărate către WWF-România, pentru protejarea naturii sălbatice din România.

Tot în cadrul proiectului, clienților li se oferă posibilitatea de a contribui direct la susținerea acțiunilor WWF: pot achiziționa ursulețul de pluș WWF, împreună cu buchetul de flori, donând întreaga sumă de bani pentru protejarea habitatului urșilor bruni din România, sau pot alege, la finalizarea comenzii, opțiunea: „Donează pentru salvarea naturii sălbatice din România”.

Write A Comment