Iubite si foarte popoulare, florile au fiecare un inteles special, ele simbolizeaza in mod traditional sentimente, stari sau idei.

Florile sunt cadoul cu care se spune ca nu dai gres. Pentru ca le oferim atat de des, este important sa stii ce simbolizeaza buchetul tau.

Trandafirii sunt recunoscuti pentru mesajul de iubire pe care il transmit, insa este vorba de cei rosii. In functie de culoare difera si intelesul.

Foarte mare atentie se acorda semnificatiei florilor de la nunta, buchetul miresei primeste o atentie speciala din partea invitatilor, la fel si aranjamentele asezate la loc de seama pe mesele din sala de evenimente.

Afla din acest articol ce a vrut sa iti transmita destinatarul florilor. Daca tu esti persoana care vrea sa ofere in dar bucuria florilor, cunoaste semnificatia lor. Si nu uita ca livram flori rapid, in toata tara. Asadar, daca vrei sa faci o surpriza cuiva drag si sa trimiti buchete flori in Iasi sau in orice alt oras, alege-ti produsul preferat de pe Floria.ro si citeste despre semnificatia acestuia. 

In acest articol veti citi despre semnificatia urmatoarelor flori:

Semnificatie trandafir alb
Semnificatie trandafir rosu
Semnificatie trandafir galben
Semnificatie trandafir roz
Semnificatie orhidee
Semnificatie cala
Semnificatie bujor
Semnificatie zambila
Semnificatie crin
Semnificatie hortensie

Simbol al dragostei si pasiunii, in Grecia Antica si Imperiul Roman trandafirii erau asociati cu zeitele protectoare ale dragostei, Afrodita si Venus. Pentru ca fiecare culoare ofera un inteles distinct trandafirilor, afla semnificatiile din randurile de mai jos.

1. Semnificatie trandafir alb

Trandafirii albi reprezinta in mod traditional inocenta si puritatea, deveniti astfel simbol al casatoriei si flori de referinta pentru buchetele de mireasa.

Frumusetea si eleganta buchetului de trandafiri albi este insa si o modalitate excelenta de a spune Ma gandesc la tine. Culoarea pura a acestor trandafiri semnifica asadar respectul, un omagiu adus noilor inceputuri si exprima speranta pentru viitor.

In concluzie, trandafirii albi simbolizeaza atat iubirea pura, asociati cu fericitul eveniment casatoria, dar si recunostinta, ei alcatuiesc astfel buchetul perfect pentru a fi daruit in ocazii precum aniversari, botezuri, absolviri.

2. Semnificatie trandafir rosu

Daca iti doresti sa-ti exprimi sentimentele de dragoste, cea mai buna modalitate este sa optezi pentru un buchet de trandafiri rosii. Asociati de-alungul timpului cu frumusetea si perfectiunea, sunt modalitatea perfecta de a spune Te iubesc.

Ce poate fi mai romantic decat clasicele buchete de trandafiri rosii? Cu totii stim ca reprezinta iubirea, astfel, fie ca este vorba de aniversarea casatoriei, de Sfantul Valentin, de ziua ei de nastere sau pur si simplu iti doresti sa iti exprimi aprecierea si sentimentele, opteaza pentru trandafirii rosii.

3. Semnificatie trandafir galben

Daca iti doresti transmiterea unui mesaj plin de bucurie, trandafirii galbeni sunt cei mai indicati. Acestia sunt un simbol traditional al prieteniei.

Frumoasele buchete de trandafiri galbeni reusesc sa ofere o stare de bine, sa insufle caldura si sa faca dintr-o simpla incapere una cu adevarat insorita.

Asadar, tine cont ca trandafirii galbeni exprima sentimente calde de prietenie, optimism, bucurie, ii poti oferi in semn de multumire, pentru a felicita o persoana sau pentru a-i insenina ziua.

4. Semnificatie trandafir roz

Trandafirii roz simbolizeaza recunostinta, apreciere si admiratie. Sunt ideali pentru a fi oferiti in diferite ocazii, fie ca este vorba de un gest de multumire, de dorinta de a insenina ziua cuiva special. Daca te afli intr-o relatie noua, ii poti oferi fara constrangeri, la fel si daca vrei sa iti exprimi afectiunea si admiratia.

A miza pe frumusetea acestor buchete de trandafiri roz este cu siguranta o alegere potrivita. Nu ai cum sa dai gres!

5. Semnificatie orhidee

Din vechi timpuri orhideea este asociata cu fertilitatea, virilitatea si sexualitatea. Florile de orhidee se gasesc in diferite forme si marimi. Toate au insa o frumusete delicata, sculpturala si poarta totodata simbolul rafinamentului, luxului si misterului.

Tine cont ca desi orhideele simbolizeaza iubirea, frumusetea, eleganta, culoarea particulara a acestei flori poate modifica intelesul.

  • Orhidee albastra – raritate
  • Orhidee rosie – putere si curaj
  • Orhidee roz – nevinovatie, feminitate
  • Orhidee alba – incocenta, puritate, eleganta si frumusete
  • Orhidee violet – admiratie, respect

6. Semnificatie cala

Calele reprezinta alegerea multor mirese. Sunt considerate aducatoare de noroc in casnicie.

Elegantele buchete de cale le gasesti in diferite culori si tine cont ca fiecare detine o semnificatie aparte.

  • Cale albe – puritate, nevinovatie
  • Cale galbene – recunostinta
  • Cale roz – apreciere, romantism
  • Cale negre – eleganta, mister
  • Cale rosii – frumusete, curaj

7. Semnificatie bujor

Bujorii sunt cunoscuti pentru transmiterea unor idei si valori precum onoare, bogatie, dragoste, frumusete. Aceasta floare este emblema oficiala a Chinei si joaca un rol important in multe sarbatori si traditii religioase.

Bujorii se gasesc intr-o gama larga de culori, fiecare nuanta cu o semnificatie aparte.

  • Bujori roz – romantism  (sunt ideali pentru buchete de nunta si aranjamente de mese)
  • Bujori albi – pudoare
  • Bujori rosii – onoare si respect, bogatie si prosperitate

8. Semnificatie zambila

Zambila, o populara floare a primaverii, bucura doamnele si domnisoarele odata cu inceperea sezonului cald. Adorate pentru mireasma lor, zambilele le gasesti in nuante diferite, de roz, violet, alb, albastru.

Asa cum bine ti-ai dat seama, zambilele sunt potrivite pentru a fi o oferite cu ocazia sarbatoririi primaverii si a unui nou inceput.

9. Semnificatie crin

Floarea de crin in toate formele ei inseamna:

– regalitate

– maternitate si fertilitate

– puritatea si frumusetea tineretii

– pasiune

– renastere

In functie de culoare, intelesurile sunt diferite:

  • Crini albi – puritate si virtute
  • Crini roz – prosperitate si abundenta
  • Crini rosii – pasiune
  • Crini portocalii – incredere, mandrie, bogatie
  • Crini galbeni – recunostinta, bucurie

10. Semnificatie hortensie

Intelesurile care se ascund in spatele hortensiei sunt:

  • recunostinta si onestitate
  • intelegere profunda intre oameni
  • abundenta si prosperitate
  • har si frumusete

Foarte important de stiut, hortensia este floarea simbol pentru aniversarea a 4 ani de casatorie.

Hortensiile le gasesti in nuante de roz, albastru, violet, alb. Iata semnificatia fiecarei nuante.

  • Hortensiile roz – emotiile
  • Hortensiile albastre – iertarea
  • Hortensiile albe – lauda
  • Hortensiile mov – dorinta de a intelege profund pe cineva

Este important sa stii semnificatia florilor pe care le daruiesti. Tine cont ca pe Floria.ro gasesti o varietate de buchete de flori, gata de a fi livrate in timp util persoanei dragi tie. Iti oferim tot suportul de care ai nevoie pentru ca tu sa impresionezi 100% cu alegerea facuta si sa transmiti mesajul dorit.

Write A Comment