In fiecare an, Craciunul transforma cateva zile reci de iarna intr-o perioada plina de caldura, generozitate si veselie. Cautam cadouri care sa-i bucure pe cei dragi, cantam colinde, ne decoram casele ca sa ne primim cum se cuvine rudele si prietenii, impodobim bradul si redescoperim frumusetea ornamentelor si a aranjamentelor decorate cu globuri, feliute de mar uscat si lumanari.

Un decor de Craciun simplu este, de multe ori, unul elegant si plin de farmec. Materialele naturale precum conurile de brad, ghirlandele, batoanele de scortisoara, merele si nucile anunta subtil inceputul sarbatorilor de iarna, iar stralucirea globurilor si caldura lumanarilor completeaza atmosfera de basm. Si pentru ca intotdeauna se gaseste loc pentru inca un strop de inspiratie cand vorbim despre decorarea casei, ti-am pregatit cateva sfaturi si sugestii care te vor ajuta ca, de sarbatori, sa-ti transformi caminul intr-un loc de-a dreptul magic.

Adauga o culoare neobisnuita in schema cromatica a decorului festiv

Principala atractie de sarbatori este, fara indoiala, bradul impodobit, si e recomandat sa tii seama de schema cromatica folosita in decorarea acestuia cand alegi celelalte aranjamente de Craciun.

Auriu, rosu, verde, argintiu si alb sunt optiunile clasice care vor conferi un aspect rafinat oricarei locuinte, dar poti explora si alte variante de culori daca iti doresti o amenajare festiva care sa te reprezinte cu adevarat.
Incepe folosind ca baza una sau doua culori clasice, de exemplu verde si rosu, dupa care adaugi cate putin dintr-o nuanta mai neobisnuita pentru aceasta perioada a anului, de exemplu rozul aprins. Ca sa-ti fie mai usor, opteaza pentru niste buchete de flori de Craciun cu trandafiri rosii, lisianthus roz si globuri colorate.

 

Decoreaza holul de la intrare

Aproape la fel de important precum bradul, holul de la intrare este locul in care vizitatorii iau pentru prima data contact cu casa ta, asa ca aici ar trebui sa concentrezi o mare parte din eforturile tale de amenajare festiva.

Pregateste oaspetii pentru atmosfera sarbatoreasca asezand in hol unul dintre acei braduti decorativi de Craciun miniaturali, realizati din crengute adevarate de brad si ornati cu conuri, globulete, lana, batoane de scortisoara sau felii deshidratate de lamaie.

In ce priveste ghirlanda obligatorie de pe usa, poti spune un „bun venit” mai altfel oaspetilor daca optezi pentru coronite de Craciun ornate intr-o maniera inedita, cu pene albe, bumbac, scoarta de brad si portocale uscate cu coaja decupata.

 

Coronita de Craciun in nuante de alb

Fa masa de Craciun sa straluceasca

Decorarea mesei de Craciun incepe cu alegerea unei piese centrale impresionante, dar pe care sa o poti muta in alta parte daca incomodeaza pe cineva dupa ce se serveste mancarea.

Cele mai populare aranjamente pentru masa de Craciun includ drept piesa centrala ori o coronita de brad, ori un aranjament floral, dar poti aseza in centrul mesei si un bradut decorativ. Pentru o atmosfera cat mai primitoare si vesela la cina festiva, echipa Floria iti recomanda alegerea unor aranjamente florale de Craciun pline de prospetime si culoare sau chiar a unor aranjamente cu Craciunita, planta care-si schimba culoarea frunzelor in rosu in preajma sarbatorii.

 

Aranjament floral – Ajutorul Mosului

Fie ca vrei sa-ti decorezi traditional casa de Craciun, fie ca te gandesti ca anul acesta sa incerci ceva original, ornamentele naturale, incantatoare in simplitatea lor, sunt o alegere potrivita pentru toate gusturile. Echipa Floria iti ureaza spor la decorat si Sarbatori fericite!

Write A Comment