Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/928411/free-image-rawpixelcom

Fie ca este vorba despre un cadou aniversar, de Craciun sau care marcheaza un eveniment important in viata personala sau profesionala, alegerea darurilor pentru cei alaturi de care lucrezi este o misiune dificila. Avand in vedere ca, in mediul corporate, orice gest poate lasa loc de interpretari, trebuie sa ai multa rabdare si ceva inspiratie pentru a alege darurile care nu vor da greș. In ajutorul tau, am realizat un ghid cu sfaturi si idei utile in materie de cadouri business: ce, dar mai ales cum oferim șefilor, colegilor sau colaboratorilor? 

Cuprins: 

  1. Eticheta cadourilor business
  2. Cand putem oferi flori in mediul business?
  3. Ce tip de flori daruim in mediul corporate?
  4. Cum se ofera florile in relatiile profesionale? 

Eticheta cadourilor business

Inainte de a cumpara un cadou pentru oricare un coleg, un superior sau un partener de business, e important sa stii cateva reguli esentiale care tin de eticheta. Oferirea de cadouri in mediul corporate este o adevarata arta, ale carei secrete sunt urmatoarele: 

Opteaza pentru a darui un cadou colectiv 

Prima regula care tine de oferirea darurilor corporate este sa iti consulti intotdeauna echipa. Indiferent care este destinatarul darului, inainte de toate intreaba-ti colegii de birou daca vor sa contribuie la realizarea acestei surprize. Un cadou colectiv este, intodeauna, cea mai buna alegere, insa, daca restul colegilor tai nu vor sa participe la achizitionarea lui, orienteaza-te catre un cadou individual. 

Ai grija la mesajul transmis 

Orice dar transmite un mesaj, iar in relatiile profesionale acest detaliu merita o atentie speciala. Este foarte simplu sa dai gres alegand un cadou care nu transmite mesajul dorit, asadar, cu atat mai mult daca alegi sa oferi un dar individual, mergi pe variantele sigure. Un aranjament floral este intotdeauna o optiune eleganta si discreta pentru cei care contribuie la dezvoltarea ta profesionala. 

Evita cadourile prea personale 

Discretia este criteriul principal in alegerea unui cadou business. Drept urmare, evita darurile cu tenta religioase, politica sau de natura foarte personala. Alege, in schimb, cadouri potrivite pentru un mediu corporate, prin care sa transmiti respect si recunostinta fata de persoanele carora le oferi. 

Florile, cadoul potrivit pentru orice ocazie

Sursă foto: https://www.rawpixel.com/image/100192/premium-photo-image-feminine-laptop-desk

Din lista cadourilor adecvate pentru a ameliora relatiile de afaceri si pentru a exprima recunostinta fata de cei care contribuie la bunul mers al firmei nu puteau lipsi florile. Ele reprezinta un dar versatil, elegant si foarte apreciat in lumea afacerilor si nu numai. 

Cand putem oferi flori in mediul business? 

Florile sunt cele mai potrivite cadouri pentru mediul business, ele fiind ideale pentru o multime de ocazii. Poti alege un aranjament floral pentru aniversarea firmei partenere, pentru ziua onomastica si pentru ziua de nastere a sefului sau a unei colege, dar si pentru sarbatorile importante din fiecare an. 

Deoarece Craciunul si Anul Nou se apropie, te invitam sa descoperi colectia dedicata, pentru a marca, asa cum se cuvine, un nou inceput. 

In privinta modului de aranjare a florilor, exista mici trucuri pe care trebuie sa le stii. De exemplu, aranjamentele alungite sunt un simbol al ascensiunii si al succesului, motiv pentru care sunt o optiune demna de luat in calcul. 

https://floria.ro/flori-business-modern/p

De asemenea, aranjamentele in cutii patrate reprezinta ideea de putere, atat de ravnita in orice tip de business. 

https://floria.ro/flori-business-prosperitate/p

Ce tip de flori daruim in mediul corporate?

Florile transmit si ele diverse mesaje, in functie de tipul lor, dar si modul in care sunt aranjate. Designerii din echipa noastra recomanda, pentru mediul business, alegerea unor aranjamente potrivite celor carora le sunt destinata. In continuare, iti oferim cateva sfaturi utile in acest sens. 

  • Pentru domni, sunt ideale aranjamentele florale in nuante de albastru, visiniu sau verde, precum si plantele decorative. Eventual, un astfel de dar poate fi acompaniat de o sticla de bautura fina (de regula, vin sau sampanie). 

Propunerea Floria: Aranjament floral ”Succes”

https://floria.ro/aranjament-floral-succes/p

  • Pentru angajatele unei firme poti alege cosuletele sau buchetele de flori colorate, care emana veselie si bunadispozitie. Florile in cutii sau in cosuri sunt si ele o alegere inspirata in acest caz. 

Propunerea Floria: Aranjamentul ”Calde aprecieri”

https://floria.ro/calde-aprecieri/p

  • Pentru sefa sau seful de la birou, artistii florali recomanda aranjamentele realizate din flori exotice, mai deosebite. Nu poti da gres optand pentru un aranjament din Anthurium si cale!

Propunerea Floria: Aranjamentul floral cu Anthurium si cale

https://floria.ro/aranjament-floral-cu-anthurium-si-cale/p

Cum se ofera florile in relatiile profesionale? 

Poti inamna personal cadoul sefului sau colegei de birou, insa acest lucru nu este posibil intotdeauna si in ceea ce priveste colaboratorii, care uneori se afla chiar si peste granitele tarii. Ca atare, solutia este sa trimiti florile printr-un serviciu specializat. La Floria, ai aceasta posibilitate si, mai mult decat atat, putem livra florile la adresa specificata chiar in 2 ore de la comanda, prin intermediul curierilor nostri specializati. Aceasta varianta este preferata si in perioadele din an in care toata lumea ofera cadouri (respectiv 1 si 8 Martie, Pastele, Craciunul si altele) si este aproape imposibil sa ajungi personal la toti colaboratorii tai. 

Indiferent de ocazie, daca nu le oferi personal, nu uita sa atasezi si o felicitare. Astfel, ii poti transmite destinatarului un mesaj in ton cu ocazia!

Rafinamentul si calitatea sunt doua conditii esentiale in alegerea unui cadou business. Daca, totusi, vrei sa oferi si alte daruri colegilor de birou, partenerilor sau chiar sefilor, trebuie sa stii ca ai si alte optiuni. Pe de-o parte, poti opta pentru diverse cadouri ”dulci” care sa insoteasca florile. Comandand flori de pe site-ul nostru, ai optiunea de a adauga cadoului tau un tort de ciocolata ori de fructe sau o cutie de bomboane. Pentru domni, alege o sticla de sampanie fina, ideala pentru a celebra momentele remarcabile din viata personala sau profesionala. 

Daca iti doresti ca florile sa fie insotite de un cadou simplu, dar totusi inedit, opteaza pentru o ciocolata personalizata, care poate inlocui o felicitare clasica.

https://floria.ro/chocotelegram-in-cutie-plic-ciocolata-personalizata/p

O alta idee pe care o poti lua in calcul este sa alegi un cadou adresat persoanei care il va primi, dar de care se pot bucura si cei mici. De exemplu, un cadou foarte potrivit de Craciun sau de Paste pentru angajatii care au copii este un aranjament floral insotit de un ursulet de plus. 

Daca vrei sa faci un cadou unei persoane de gen feminin alaturi de care lucrezi, ai grija ca gestul sa fie sa fie ca la carte. Opteaza pentru un buchet de flori ales alaturi de ceilalti membri ai echipei si comanda, in plus, o vaza transparenta, care va evidentia frumusetea florilor si care le va pastra proaspete pentru un timp cat mai indelungat. 

Stim ca vrei ca totul sa iasa perfect de fiecare data cand oferi un cadou. Cu atat mai mult, atunci cand trimiti flori prin curier unor parteneri de afaceri, fiecare detali conteaza. Si noi mizam pe atentia la detalii, asadar iti oferim o facilitate inedita: inainte de a livra buchetele comandate la adresa dorita, iti trimitem pozele reale ale produselor. In acest mod, ne asiguram ca vei fi oferi cadourile perfecte celor dragi, chiar daca nu le poti oferi personal!

1 Comment

Write A Comment