Garoafa este, cu siguranta, cea mai populara floare din Romania. O spun statisticile, vanzarile si… oricine este intrebat pe strada.

Insa popularitatea ei a adus si parti negative: o serie de prejudecati sau chiar de superstitii. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca:

  • garoafa este una dintre cele mai frumoase flori
  • garoafa este una dintre cele mai variate specii: chiar daca stim cu totii garoafele rosii, aceasta are varietati absolut spectaculoare, precum garoafele galbene sau garoafele antique
  • garoafa este una dintre cele mai accesibile flori ca pret
  • garoafa se gaseste in stoc pe tot parcursul anului
  • garoafa este una dintre cele mai rezistente flori (ingrijita corespunzator, poate rezista in vaza pana la 2 saptamani)

Istoric garoafa

Garoafa (dupa denumirea stiintifica Dianthus caryophyllus) are o istorie ce se intinde pe parcursul mai multor secole. Originara din regiunea mediteraneana, garoafa a fost mentionata in scrierile antice ale grecilor si romanilor, care o foloseau in aranjamente florale si coroane funerare. Garoafele au capatat popularitate in Europa in timpul Evului Mediu, devenind o floare iubita pentru decorarea gradinilor si buchetele de nunta.

Simbolistica garoafe

Garoafele sunt pline de semnificatii. Ele sunt considerate simbolul dragostei si devotamentului, iar culorile lor pot exprima diferite emotii. De exemplu, garoafele rosii simbolizeaza dragostea pasionala, in timp ce cele garoafele albe transmit inocenta si puritate. Garoafele roz reprezinta recunostinta si apreciere, iar garoafele galbene pot sugera un sentiment de respingere sau dispret.

Referinte Culturale

Garoafele au aparut in literatura, arta si cultura in diferite forme de-a lungul istoriei. Ele au fost subiectul multor tablouri celebre si au fost folosite in poezie si proza. In cultura populara, garoafele sunt adesea asociate cu romantismul si cu ideea de dragoste sincera. Ele sunt folosite in mod frecvent In buchete de mireasa si in aranjamente florale pentru diverse evenimente.

Tipuri de buchete cu garoafe

Garoafele pot fi folosite intr-o varietate de tipuri de buchete, fie ca element central sau ca parte a unui aranjament floral mai complex. Unele optiuni populare includ:

  1. Buchet de garoafe monoflorale: alegerea unei singure culori de garoafe poate crea un efect vizual puternic si armonios. Iti recomandam Buchet de 39 de garoafe roz.
  2. Buchet de garoafe mixt: amestecul de culori adauga diversitate si farmec aranjamentului floral. Iti recomandam buchetul de 39 de garoafe multicolore.
  3. Buchet de nunta cu garoafe: garoafele sunt preferate pentru nunti datorita simbolismului lor. Pot fi folosite in buchete de mireasa sau in decoratiuni pentru eveniment. Recomandam un buchet deosebit, cum este buchetul cu garoafe peach.
  4. Buchete pentru aniversari sau sarbatori: garoafele pot fi folosite pentru a celebra ocazii speciale datorita simbolismului lor variat. Iti recomandam Buchet cu flori delicat, potrivit pentru orice ocazie.

Buchete de garoafe in functie de ocazie

Buchet de garoafe pentru zi de nastere: comanda Buchet in culori bizantine, un buchet plin de culoare, dar cu aspect clasic, ce contine lalele mov, garoafe peach, cale albe, trandafiri crem, trandafiri galbeni, green tricks.

Buchet de garoafe pentru aniversarea casniciei: iti recomandam buchetul Pasiune pentru flori, cu trandafiri rosu corai, minirosa rosii, minirosa portocalii, astrantia si garoafe peach. Culorile vibrante si texturile il transforma intr-un gest plin de pasiune.

Buchet de garoafe de multumire: iti recomandam buchetul Multumesc, din trandafiri rosii si garoafe antique.

Buchet de garoafe pentru ziua numelui: alege un buchet de garoafe, cele mai rezistente flori, combinate cu flori care sa poarte numele sarbatoritei, asa cum este Buchet pentru Sanzaiana

Buchet de garoafe pentru Ziua Femeii: comanda Buchet Eternul Feminin, cu garoafe roz, lisianthus alb, orhidee roz, trandafiri mov, solidago. La fiecare comanda de buchet cu garoafe primesti o felicitare cadou.

Buchet de garoafe pentru Ziua Indragostitilor: cea mai buna alegere este Buchetul M-am indragostit de tine!, cu  lavanda mov, garoafe roz, trandafiri galbeni, trandafiri roz.

Cele mai cumparate buchete de garoafe de la Floria

Modalitati de ingrijire ale garoafelor

Daca doriti sa va bucurati de garoafe in vaza sau in gradina, iata cateva sfaturi de ingrijire:

  1. Apa si vase curate: schimbati apa din vas la fiecare cateva zile si taiati tulpinile garoafelor in diagonala pentru o mai buna absorbtie a apei.
  2. Evitati temperaturile extreme: garoafele prefera temperaturi moderate si lumina indirecta.
  3. Hidratare corespunzatoare: urmariti ca pamantul din gradina sa fie bine drenat, pentru a evita umezeala excesiva care poate dauna radacinilor.
  4. Indepartati florile moarte: acest lucru va stimula productia de noi flori.

Nu uitati ca, atunci cand oferiti un buchet de garoafe, oferiti mai mult decat flori: oferiti un buchet plin de incarcatura sentimentala. 

Write A Comment