Vine Crăciunul! Deja auzim zurgălăi, clinchete și ”ho-ho-ho”-uri (nu doar în reclamele radio sau TV, ci și în inimile noastre). Gândul îți stă la cadourile pe care le vei lua pentru cei dragi, la cum vei petrece Sărbătorile și la multe, multe alte lucruri minunate care, poate, nouă nici nu ne trec prin minte.

Am vrea, totuși, să te rugăm să te gândești, zilele acestea, și la cum să fii mai bun, cu cei dragi, cu toți cei din jur, dar și cu natura.

Știm că, de Sărbători, nu ai vrea să auzi vești triste… Din păcate, trebuie să-ți spunem asta: în fiecare an, în preajma Crăciunului, începe nu doar goana după cadouri, ci și marea defrișare. Zeci de mii de brazi sunt, anual, tăiați ilegal în România. Poliția confiscă, an de an, mii de metri cubi de lemn de conifere, dar asta nu rezolvă problema. Brazii și molozii tăiați rămân tăiați.

Dar avem o veste bună: tu poți să schimbi asta! Prin gestul tău (aparent mic) de a cumpăra un brad în ghiveci și de a-l replanta. Poate ca anul acesta vei fi singurul dintre prietenii tăi care va face asta, dar în anii viitori, datorită exemplului tău, din ce în ce mai mulți oameni vor alege un brad de craciun în ghiveci.

Comercianții care contribuie la defrișări vor fi descurajați, dacă cererea de brazi tăiați va fi din ce în ce mai mică, iar cei care vor crește brazi în pepiniere vor fi din ce în ce mai mulți. Ce înseamnă asta? Reducerea inundaţiilor, prevenirea alunecărilor de teren, reducerea eroziunii solului, susţinerea biodiversităţii, producerea de oxigen și împrospătarea aerului. Nu e puțin, mai ales în contextul creșterii poluării mediului!

Alege un brad Nordmanniana, crescut în ghiveci, de cea mai bună calitate!

Pentru că sunt crescuți în ghiveci, șansele de prindere a brazilor într-un nou sol sunt de aproximativ 100%. După un Crăciun perfect, cu aromă de brad răspândită în toată casa, bradul tău va ajunge în natură, va trăi și va contribui la viața tuturor. Nu-i așa că asta este o frumoasă poveste de Crăciun?

flori-brad-in-ghiveci-150-175-cm-33167

Cum trebuie să-l îngrijești?

Pentru că este viu, bradul în ghiveci trebuie tratat cu blândețe.

  1. După cumpărare, timp de 2 – 3 zile, trebuie să-i asiguri aclimatizarea. Depozitează-l în garaj sau într-un balcon închis, până când va fi pregătit să stea la căldură, în casă!
  2. Hidratează-l cu un spray special, pentru a minimiza pierderea de ace, atât în perioada aclimatizării, cât și pe perioada în care va sta în casă.
  3. După aducerea în casă, oferă-i un loc luminos, cât mai departe de sursa de căldură.
  4. Udă-l o dată la 3 zile, cu circa 1 litru de apă, ținută timp de 24 de h, la temperatura camerei. Dacă dimensiunea lui depășete 1,5 m, poți mări cantitatea de apă. Important este ca pământul să nu fie niciodată uscat.
  5. Nu-l lăsa în casă mai mult de 10 zile (unii experți recomandă chiar 4 zile)! Dacă vrei să supraviețuiască, este bine să-l duci cât mai repede într-un loc răcoros și luminos (chiar afară).
  6. Nu îl hrăni cu nutrienți, pentru că bradul se află, în casă, într-o perioadă latentă, nu de creștere.

Replantează-l!

Dacă ai o grădină (chiar și în fața blocului), plantează-l chiar tu! Dacă nu ai această posibilitate (sau nu vrei să te complici), anul acesta te putem ajuta și prin serviciul de replantare. Cheamă-ne, când vrei să te desparți de bradul tău de Crăciun! Îl vom transporta noi și îl vom depozita, până când mediul va fi favorabil plantării lui, într-o zonă special aleasă.


christmas-trees-xmas-farm-seasons-holidays

Alege-ți bradul de Crăciun de pe site-ul nostru și ți-l aducem acasă gratuit, fără să depui vreun efort, începând cu data de 5 decembrie! Comandă-l din timp și ai 30% reducere!

Write A Comment