Originara din Africa, frezia a aparut in Europa la sfarsitul secolului 19. Incanta prin gingasia florilor sale si prin parfumul minunat pe care il emana doar in anumite conditii potrivite, precum temperatura, umiditatea si atentia care trebuie sa se afle la un nivel optim.

Floria.ro iti propune sa afli care sunt cele mai importante sfaturi practice de plantare si ingrijire a freziilor, pentru ca procesul de intretinere sa fie cat mai usor si sa te poti bucura de flori frumoase si sanatoase.

Cum se planteaza freziile?

Plantarea acestora in ghiveci se poate realiza oricand pentru ca nu au nevoie de o perioada de frig, asa cum necesita majoritatea florilor cu bulb. Poti sa o plantezi in functie de momentul in care doresti sa infloreasca pentru ca florile de frezii rezista aproximativ 2 luni si au nevoie de 3 luni jumate pentru a se dezvolta.

De ce anume sa tii cont la plantare?

  • Planteaza mai multi bulbi intr-un ghiveci, la o distanta de 2-3 centimetri. Pentru a dispune de flori constant pe perioada de inflorire e indicat sa plantezi bulbii pe parcursul a doua saptamani.
  • Dezvoltarea armonioasa a acestei plante depinde mult de caldura si foarte mult soare. Asigura-te ca planta este expusa cat mai mult la soare pe intreaga durata a zilei.
  • Temperatura potrivita nu trebuie sa depaseasca 25 de grade.
  • Fii atent la verticalitatea plantei. Adauga o nuia in jurul careia planta sa creasca pentru a evita indoirea si ruperea la maturitate.

De ce anume sa tii cont la ingrijirea freziilor?

  • Freziile au nevoie de apa constant, dar nu in exces. Asigura-te ca le oferi necesarul de apa, dar ai grija ca aceasta sa nu stationeze in capacul de sub ghiveci.
  • Suplimenteaza planta cu ingrasaminte bogate in Fosfor si Potasiu pentru ca aceasta sa se dezvolte sanatos.
  • Cand cureti planta, taie doar florile uscate, evitand foliajul. Acesta trebuie sa se usuce natural pentru a putea inflori si in urmatorul an.

Write A Comment