De două decenii, Institutul Pantone propune câte o culoare evocatoare pentru spiritul fiecarui an, aceasta urmand sa domine toate ramurile industriei de design. Daca anul 2018 a fost reprezentat de o nuanta intensa si usor dramatica de violet, 2019 va fi anul unei culori luminoase, pline de vitalitate: corai.

Living Coral este o nuanta de portocaliu-piersica inspirata din natura, mai exact din peisajul delicat al recifelor de corali, cu subtonuri galben-aurii ce adauga caldura si o senzatie aparte de confort unei culori optimiste. Bleumarinul, verdele albastrui, verdele menta si albastrul pudrat scot in evidenta nuanta vedeta a anului 2019, iar in buchete si aranjamente aceasta mai poate fi combinata si cu flori rosii, galbene sau albe.

Iti va fi foarte usor sa daruiesti flori corai la orice eveniment special, deoarece culoarea se regaseste deja in numeroase varietati de plante dintre cele mai apreciate in designul floral. Este o culoare adaptabila, de care te poti bucura pe tot parcursul anului si care se potriveste foarte bine in aranjamentele florale pentru nunti sau in buchetele pentru Valentine’s Day.

Orhidee corai

Ca dar sofisticat sau ca element decorativ impresionant, orhideea este o alegere care nu da gres niciodata. Aspectul exotic al florii este excelent pus in valoare de nuanta corai, iar in aranjamentele cu pete de culoare mov sau mov cu tente albastrui (care se pot obtine alaturand exemplare de orhidee Vanda), orhideea ofera un spectacol incantator.

Trandafiri corai

Buchetele cu trandafiri corai sunt un cadou ideal intr-o multime de ocazii, putand fi oferite atat persoanei iubite, la o aniversare, cat si rudelor si prietenilor, in semn de recunostinta. Trandafirii in culoarea anului 2019, combinati cu flori in nuante de alb si crem, vor conferi o gratie si o prospetime deosebita buchetelor de nunta, pentru mirese sau domnisoare de onoare.


Garoafe corai

Disponibile de-a lungul intregului an, garoafele sunt o alegere inspirata atunci cand vrei sa daruiesti un buchet simplu si elegant si vor face o impresie deosebita in aranjamentele de masa, dandu-le un aer usor vintage.



Ranunculus corai

Primavara aceasta poti oferi buchete si aranjamente florale cu ranunculus si alte plante parfumate in combinatii cromatice armonioase si pline de vitalitate. Un astfel de aranjament ar putea contine fire de ranunculus corai, frezii rosii, narcise galbene si lalele albe.

Gladiole corai

Impunatoare si in acelasi timp delicate, gladiolele confera un aer maiestuos oricarui aranjament decorativ. Disponibile vara, aceste flori pot fi oferite la ocazii speciale, in buchete in care predomina coraiul.


Sursa foto: https://pixabay.com/ro/gladiole-gladidus-3535564/

Crizanteme corai

Fermecatoarele crizanteme infrumuseaza fiecare toamna datorita coloritului lor variat. Buchetele de crizanteme multicolore sunt o surpriza placuta pentru oricine, asa ca anul acesta nu uita sa alegi, printre florile roz, albe, galbene si verzi, si unele corai.

Hypericum corai

Crengutele de hypericum cu bobite corai sunt nelipsite din aranjamentele florale ale anului 2019, fie ca vorbim despre piesele decorative din centrul mesei, la diverse receptii si petreceri, fie despre aranjamentele realizate in vase, cosuri sau ghivece si oferite in dar persoanelor dragi.

O nuanta jucausa si plina de sarm, coraiul se imprieteneste repede cu majoritatea culorilor si poate fi integrat usor in combinatii cromatice armonioase. Ofera cu incredere flori in culoarea anului 2019, fie in buchete monocrome, fie in aranjamente mixte, si vei aduce bucurie in sufletul celor dragi la orice ocazie.


Write A Comment