In ultimii ani, obiceiul de advent a devenit tot mai popular. Desi este, la baza, o celebrare religioasa, adventul este tot mai popular si datorita unei traditii specifice: calendarul de advent, preluat de producatorii de dulciuri, cosmetice, ceai sau jucarii.

Ce este adventul?

Cuvantul “advent” provine din limba Latina si inseamna “venire”. Adventul simbolizeaza asteptarea si pregatirea pentru venirea lui Iisus Hristos. Este o perioada speciala de asteptare si pregatire in calendarul crestin: marcheaza inceputul anului liturgic si pregatirea pentru sarbatoarea Nasterii Domnului – Craciunul. 

Ca orice sarbatoare incarcata de semnificatii, adventul este marcat prin traditii si obiceiuri. 

Cand se serbeaza adventul?

Adventul incepe intotdeauna intr-o duminica si consta in patru saptamani, reprezentand patru secole de asteptare mentionate in Vechiul Testament. Este perioada in care crestinii reflecta asupra semnificatiei Nasterii si asemuieste asteptarea lor cu a celor din vremea Vechiului Testament care asteptau venirea Mantuitorului.

Adventul incepe intotdeauna intr-o duminica si se desfasoara timp de patru saptamani, culminand in Noaptea de Ajun a Craciunului. Perioada exacta poate varia usor in functie de traditia crestina si de anul calendaristic.

Cum se serbeaza adventul?

Adventul liturgic

In cadrul slujbelor liturgice, Adventul este marcat prin coruri speciale, citirea pasajelor relevante din Biblie si utilizarea unui calendar special de Advent. Calendarul de Advent este adesea un ansamblu de 24 de cutii sau pungi, fiecare continand o mica surpriza sau o figurina simbolica legata de Craciun.

Aranjamente si coronite de advent

Unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Adventului este coronita de Advent, care consta intr-un aranjament circular de ramuri de brad si lumanari. Fiecare lumanare reprezinta o saptamana a Adventului si este aprinsa in fiecare duminica. Lumanarile pot avea diferite culori, iar culoarea lor poate varia in functie de traditie.

Pentru ca aranjamentul de Advent este o decoratiune importanta in casele crestin-catolice, pe care o pastram timp de cel putin patru saptamani, am pregatit o serie de modele potrivite pentru orice tip de interior. 

Este important ca aranjamentul de advent sa fie realizat din brad si flori, plante sau decoratiuni rezistente. Daca vrei sa te bucuri de aranjamentul de advent pentru cat mai mult timp, opteaza pentru un aranjament de advent cu plante, pe care le poti replanta ulterior.

Comanda un aranjament de advent de la Floria! Livram aranjamente de advent din brad natural cu flori, decoratiuni si plante in toata tara. In peste 100 de orase din tara, livrarea este gratuita. La fiecare comanda de aranjament de advent primesti o felicitare cadou. Comanda aranjamente de advent cu livrare rapida, in 2-4 ore de la plasarea comenzii si procesarea platii.

Rugaciuni 

Multi crestini folosesc timpul de Advent pentru a se ruga si pentru a practica rugaciunea contemplativa. Este o perioada propice pentru a reflecta asupra semnificatiei Craciunului si pentru a aduce recunostinta pentru darurile primite.

Traditii de Advent

Calendarul de advent

Traditional, calendarul de Advent este gandit pentru copii. Este o cutie cu 24 de ferestre cu surprize. Fiecare fereastra sau cutie trebuie deschisa in fiecare zi, pana in ziua de Craciun. Fiecare fereastra poate ascunde o imagine, o citire biblica sau o mica surpriza.

La Floria gasesti calendar de advent premium, cu surprize delicioase de ciocolata. Il poti comanda pentru acasa, astfel incat sa va bucurati de momentul surprizei in fiecare zi, in familie, sau il poti oferi cadou. Livram rapid, impreuna cu o felicitare cadou. 

Calendar advent premium

Acte de caritate

Multe familii, companii sau asociatii cauta sa faca fapte bune in perioada premergatoare Craciunului. Se organizeaza vizite la orfelinate, azile de batrani, se ofera cadouri celor mai putin norocosi, se sustin diverse cauza sau familii. 

Este o perioada in care incercam cu totii sa fim recunoscatori pentru ce avem si sa impartim bucurie in jur. 

Write A Comment