La ce te gandesti atunci cand alegi un buchet de flori pe care vrei sa il oferi? La culoare, flori, buget, dimensiune? Te gandesti vreodata la stilul de buchet?

La fel ca si in moda sau in… poezie, si in domeniul floristic exista mai multe stiluri. Iata care sunt acestea:

Buchete legate

Sunt probabil cele mai populare. Si asta pentru ca au un aspect foarte natural, aproape relaxat. Mai multe soiuri de flori, de diverse marimi si culori, puse impreuna. Sunt asezate deseori simetric, in triunghiuri, iar inaltimile firelor sunt diferite.

Buchete Posy

Le-ai vazut, cel mai probabil, la nunti sau ceremonii civile. Sunt buchete compacte, asezate pe rotund. Tocmai pentru ca au un aspect asa compact, sunt mai usor si mai comod de tinut in mana pentru o perioada mai lunga de timp. Florile preferate pentru astfel de buchete sunt bujorii, trandafirii sau gerbera. 

Buchetele biedermeier

Inspirate din acelasi curent, romantism biedermeier, aceste buchete au un aspect dramatic. Florile sunt asezate ca intr-un cerc, cu florescenta aproape la acelasi nivel. Florile folosite sunt in culori intense si inconjurate de verdeata. Florile preferate pentru astfel de buchete sunt daliile, orhideele, lalelele sau trandafirii. 

Buchetele in cascada

Aceste buchete pun cel mai bine in evidenta florescenta florilor. Firele sunt dispuse in cascada, unele sub altele, astfel incat partea inflorita sa nu fie niciodata acoperita. De cele mai multe ori, aceste buchete sunt fixate cu frunze de aspidistra sau funde. Se pot realiza din trandafiri, dalii sau zambile. 

Buchete compozitie

Desi par simple la prima vedere, acest tip de buchete necesita un volum imens de munca. Se realizeaza nu din flori, ci din petalele altor flori. Aceste petale sunt puse impreuna pentru a crea aspectul unei flori gigant, de obicei, trandafir. Tocmai de aceea, acest tip de buchet mai este cunoscut si sub numele de “buchet carmen rose”. Se realizeaza din petale de flori mari. 

Buchete de prezentare

Facute in asa fel incat sa poata fi purtate cu usurinta pe brat, aceste buchete se fac cu flori cu tulpina lunga si florescenta mai mica in dimensiuni. Preferatele sunt calele, trandafirii, delphinium sau flori tropicale. In majoritatea cazurilor, arata elegant, chiar extravagant. 

Buchete de mici dimensiuni (nosegay)

Aceste buchete sunt mult mai mici in dimensiune, comparativ cu buchetele clasice. Sunt realizate din flori cu florescente de mici dimensiuni si au una, doua flori de dimensiuni mai mari, si verdeata. Sunt prinse strans cu panglica. Florile preferate pentru astfel de buchete sunt ranunculusul, veronica, wax flower, astilbe, cale sau viburnum. 

Buchete pomander

Sunt buchete perfect rotunde, ca o minge de flori, care nu sunt “purtate” sau tinut in mana, ci “atarnate” de o panglica sau un suport. De cele mai multe ori, se folosesc la evenimente, ca elemente de décor. Florile preferate pentru astfel de buchete sunt trandafirii, floarea soarelui, garoafele sau gerbera. In majoritatea cazurilor sunt impodobite cu brose sau alte bijuterii. 

Write A Comment