Pregateste-te sa descoperi in aceasta lectura fascinanta legatura misterioasa dintre luna in care ai venit pe lume si floarea care iti poate fi protector! Vei afla ce inseamna sa ai o „floare protectoare a lunii” si cum aceasta se leaga de data nasterii. Mai mult, vei descoperi flori specifice pentru fiecare luna si semnificatiile lor pline de intelesuri si vom explora impreuna legatura dintre floarea protectoare si personalitate. 

Conceptul de „floare protectoare” a lunii de nastere 

Conceptul de „floare protectoare” a lunii de nastere are radacini adanci in credintele astrologice si spirituale. Acesta se bazeaza pe ideea ca fiecare individ are o floare care ii este destinată, care il protejeaza si il ghideaza pe parcursul vietii. O astfel de floare este direct legata de data nasterii persoanei in cauza. 

Luna de nastere nu este intamplatoare, ci ascunde insemnatati profunde. In acelasi mod in care zodiile influenteaza personalitatea si destinul unei persoane, se considera ca si luna in care te-ai nascut joaca un rol crucial. Astfel de semnificatii dateaza din timpuri stravechi, fiind regasite in diverse culturi din toata lumea. Acest concept a fascinat oamenii de-a lungul istoriei, care au cautat intotdeauna sa inteleaga mai bine legatura dintre om si natura. 

Legatura dintre luna nasterii si alegerea florii protectoare 

In traditiile antice, fiecare luna a anului era asociata cu o anumita floare, acest lucru fiind considerat un simbol al caracteristicilor sau chiar destinului persoanelor nascute in acea luna. De-a lungul timpului, astfel de asocieri au fost adaptate de diferite culturi, pastrandu-si totusi esenta. 

Conform unei traditii vechi din Europa, se credea ca fiecare floare, fie ca este vorba despre un buchet de flori de iarna sau de vara, are puterea de a proteja si a ghida persoanele nascute in luna cu care este asociata. In lumea moderna, aceasta credinta este inca prezenta, desi a evoluat pentru a se adapta la noile contexte culturale. Astfel, semnificatia simbolica a florilor protectoare este acum legata de personalitatea si aspiratiile individuale. 

Este important de retinut ca aceste semnificatii sunt doar ghiduri care te pot ajuta sa intelegi mai bine personalitatea si potentialul tau. 

Flori protectoare pentru fiecare luna si semnificatiile lor 

In acest capitol vom aprofunda legatura dintre luna nasterii si floarea protectoare. 

  • Ianuarie 

Incepem cu luna ianuarie, a carei floare protectoare este garoafa (Dianthus caryophyllus). Cultivata pentru prima data de grecii antici ca o floare ornamentala, garoafa simbolizeaza dragostea si fascinatia, dar poate semnifica si respingerea, in functie de culoarea sa. Un aranjament delicat de garoafe roz, intr-o cutie eleganta, poate exprima sentimentele tale sincere de admiratie fata de o persoana din anturaj. De asemenea, poti oferi un buchet ce contine ghiocei (Galantus nivalis), alte flori ce sunt specifice acestei luni si care anunta primavara si noile inceputuri. 

Aranjament in cutie Delicat
  • Februarie 

In februarie, floarea emblematica este violeta. Chiar daca au fost folosite de romani in ritualurile de inmormantare, ele simbolizeaza acum modestia, simplitatea dar si calitatile spirituale caracteristice persoanelor nascute in aceasta luna. Primulele (Primula veris) sunt alte flori protectoare ale celor nascuti acum, datorita culorii lor intense, in special a celei violacee. Printre cele mai indragite buchete de flori care se pot oferi acum sunt buchetele de Valentine’s Day, cum este indragitul „Vise colorate”. 

Buchet de flori Vise Colorate
  • Martie 

Luna martie este reprezentata de narcisa (Narcissus), care semnifica respectul, devotiunea, dar si vanitatea. Narcisele au o istorie interesanta, fiind asociate cu mitul lui Narcis din mitologia greaca. Ce cadou mai minunat poti oferi acum, decat un bogat buchet de narcise galbene, din buchetele de flori de primavara, pentru a-ti exprima sentimentele dar si a anunta sosirea acestui minunat anotimp? 

Buchet de narcise galbene
  • Aprilie 

Luna aprilie aduce cu sine margareta, o floare care simbolizeaza inocenta si puritatea, dar si cateva vesele si colorate flori de Sangele voinicului (Lathyrus odoratus), care semnifica bucuria si entuziasmul si care pot fi regasite in aranjamente florale sau coronite dintre cele mai diverse. Pentru cineva nascut in aceasta perioada iti propunem un minunat Buchet in nuante de roz, care poate inveseli ziua oricui. 

Buchet in nuante de roz
  • Mai

Luna mai este reprezentata de liliac, o floare care a fost adusa in Europa din Imperiul Otoman si care semnifica iubirea tanara. Astfel, daca esti la inceputul unei relatii poti alege in acest sezon un buchet in functie de ocazia speciala din viata unei persoane pe care doresti sa o impresionezi. La fel, poti oferi si un delicat buchetel de lacramioare, un simbol al norocului, dar si al delicatetii si naturii iubitoare a celor nascuti acum. 

Buchet de 35 de fire de liliac
  • Iunie 

Floarea lunii iunie este trandafirul, simbolizand iubirea, onoarea, frumusetea, dar si secretele. Lasa-te cucerit/a de varietatea de flori de sezon din aceasta perioada, pentru a face cadou cele mai impresionante buchete si cutii cu flori, pentru ocazii dintre cele mai diverse. Poate ca cel mai bine va exprima sentimentele tale un Aranjament in cutie numit…Dragoste! 

Aranjament in cutie Dragoste
  • Iulie

Floarea lunii iulie este crinul, un simbol al puritatii dar si al lumii de dincolo. Aceste flori se regasesc in minunate buchete si aranjamente florale, de la impresionante Buchete cu 19 crini imperiali roz, la cadouri speciale sau Aranjamente florale Corporate

Buchet de 19 crini imperiali roz
  • August 

August aduce gladiolele, care reprezinta puterea si integritatea si surprind esenta puternica si spiritul rezilient al celor nascuti acum, dar si macii delicati care reprezinta visarea si imaginatia. Ambele tipuri de flori sunt disponibile intr-o varietate mare de culori, asa incat iti va fi usor sa oferi un buchet de La multi ani, in nuante viu colorate si ambalat intr-o cutie speciala, pentru o zi de nastere. 

Cutie speciala
  • Septembie

Luna septembrie este reprezentata de aster, o floare care semnifica delicatetea si sensibilitatea celor nascuti acum, dar si volbura, o alta floare cu aspect delicat. Vei regasi aceste plante mov sau roz, care simbolizeaza intelepciunea si iubirea, in numeroase aranjamente florale si buchete cu flori de toamna.  

Buchet Luna lila
  • Octombrie 

Luna octombrie este asociata cu petunia, care simbolizeaza dorinta de a fi impreuna dar poate fi asociata si cu resentimentele sau furia. Nu te lasa inselata de aceste aspecte, ci ofera un frumos buchet ce contine frumoase galbenele, flori asociate cu creativitatea, natura pasionala si artistica a celor nascuti acum. Daruieste un Buchet romantic unei persoane pe care o ai mereu in visele tale! 

Buchet de flori Esti visul meu
  • Noiembrie

Crizantema, floarea lunii noiembrie, este un simbol al fericirii si al vietii lungi, si poti afla mai multe despre istoria bogata si semnificatia acestei flori aici. Ele simbolizeaza bucuria si natura joviala a celor nascuti acum, fiind alegeri populare pentru buchetele de crizanteme dar si pentru gradinile care isi pastreaza aspectul plin de culoare pana toamna tarziu. 

Buchet de flori – Zambeste!
  • Decembrie 

Luna decembrie este reprezentat de lalea, care semnifica dragostea perfecta. Astfel, daca sarbatoresti pe cineva in aceasta perioada ii poti trimite un frumos buchet de lalele direct la domiciliu. Poti opta insa si pentru aranjamente florale de Craciun pentru a celebra acest minunat eveniment alaturi de cei dragi, deoarece cu siguranta in componenta lor vei regasi ilice sau ilex (Ilex sp.), alta planta care este asociata celor nascuti acum. 

Aranjament de Craciun cu ilex

Asadar, alegerea florilor ca simboluri lunare are o baza istorica, multe dintre acestea fiind folosite in ritualuri si evenimente specifice lunilor in care sunt asociate. In ciuda faptului ca interpretarile moderne pot varia, semnificatiile traditionale ale acestor flori au ramas in mare parte neschimbate de-a lungul secolelor. 

Legatura dintre flori si personalitate 

Fiecare floare, in simbolistica ei profunda, poate fi asociata cu anumite trasaturi de personalitate, iar aceasta legatura este cu atat mai puternica atunci cand floarea este considerata protectoare pentru persoana respectiva. 

De exemplu, trandafirul, floarea lunii iunie si simbolul iubirii, este potrivit pentru persoanele cu o personalitate puternica si pasionala. In acelasi timp, crinul, o alta floare protectoare a lunii iulie, este adesea asociat cu persoanele elegante, rafinate, cu un simt puternic al dreptatii.

Simbolistica florala este un domeniu vast si fascinant, care poate oferi o multime de informatii despre personalitate. De exemplu, persoanele nascute sub semnul orhideei, o alta floare a lunii martie, pot fi foarte creativi, unici si nonconformisti, in timp ce persoanele nascute in februarie pot fi auto-analitice si pot avea tendinta de a se subestima, dat diind ca narcisa, floarea lunii, este simbolul modestiei si auto-cunoasterii.  

In concluzie, legatura dintre luna de nastere, floarea protectoare si personalitate este una complexa si profunda. Florile pot fi un ghid pentru intelegerea propriei persoane, dar pot influenta de asemenea starea de spirit, comportamentul si deciziile pe care le luam in viata. Te incurajam sa explorezi site-ul nostru pentru a descoperi puterea florilor si a face cadou cele mai inspirate buchete si aranjamente florale!  

Write A Comment