Bambus – noroc si prosperitate

Atunci cand vorbim despre bambus ne aducem aminte de imaginile cu ursuleții panda sau de minunatele păduri de bambuși uriași. Nu numai că este o plantă foarte elegantă, care exprimă prospețime datorită verdelui crud, dar este și o plantă cu o bogată semnificație spirituală.

Bambusul în cultura japoneză

În cultura japoneză, datorită rădăcinilor puternice și a lemnului dur, pădurile de bambus erau locul unde oamenii se refugiau în cazul unor cutremure sau calamități naturale, deoarece japonezii credeau că bambusul are putearea de a ține pământul unit.
Una dintre cele mai vechi și iubite povești japoneze este frumoasa poveste a prințesei Kaguya, care este găsită într-o tulpină de bambus. Ea este crescută de un cuplu de japonezi și se transformă într-o femeie de o frumusețe ieșită din comun. Deși prințesa este curtată de mulți tineri, ea alege să nu se căsătorească. Într-una din nopțile cu lună plină, prințesa se întoarce pe lună, care este, de fapt, locul ei de naștere. De aceea, bambusul este planta care face legătura între univers și pământ, între material și spiritual.
Bambusul este, de asemenea, folosit în multe dintre festivalurile japoneze ca planta care izgonește răul și reaua voință. Se spune despre el că are proprietăți uimitoare, care aduc energie pozitivă și o atmosferă liniștită în orice încăpere. El este de asemenea folosit în arta culinară și în medicină, fiindu-i recunoscute proprietățile de vindecare și de tratare a infecțiilor.

Bambusul norocos – aranjamente cu bambus

Bambusul norocos (Lucky bamboo) este diferit de un  bambus trandițional, fiind, de fapt, o specie a plantei Dracaena. Aranjat în straturi de diferite mărimi, bambusul norocos este una dintre acele plante de apartament care necesită foarte puțină întreținere și sunt mereu sănătoase și proaspete. Din punct de vedere estetic, bambusul se poate așeza atât pe birou, cât și pe o măsuță joasă, caracteristică culturii asiatice. De obicei, bambușii norocoși, care sunt dăruiți oamenilor dragi sunt foarte mici ca dimensiuni. Dar, pe masură ce cresc, trebuie replantați în ghivece mai mari și udați puțin mai mult.

În zilele noastre găsim bambusul norocos în săli de birouri, de conferințe, la evenimente speciale și chiar în camerele de zi. De ce? Se spune că bambusul este o plantă care aduce noroc și prosperitate, mai ales atunci cand este dăruită cadou. 
Așadar, dacă doriți să faceți un cadou special unui partener de afaceri, unui colaborator sau unei persoane dragi, un aranjament cu bambus va transmite cele mai folositoare gânduri: noroc, prosperitate și energie pozitivă.

bambus

Write A Comment