De fiecare data cand doriti sa oferiti un buchet de flori este ideal să cunoasteti semnificatiile florilor din buchet. Majoritatea buchetelor din comert contin trandafiri, insa, odata cu nuanta petalelor de trandafir, se schimba si mesajul intrinsec pe care il duce cu sine oferirea buchetului de flori.
Pentru moment, sa discutam despre cinci dintre cele mai cunoscute flori pe care clientii le prefera in buchetele pe care urmeaza sa le ofere, fara a lua in considerarea neaparat semnificatia florilor, ci numai pretului unui buchet de flori sau aspectul general al acestuia.
Trandafirii reprezinta cele mai cunoscute flori, cerute adesea in buchete mixte sau in buchete de trandafiri simple. In lume, exista peste 150 de specii de trandafiri si mii de soiuri hibrid. Prin urmare, un foarte bun cunoscator va sti si semnificatiile subtile ale fiecarui tip de trandafir. Un pic mai usoara este recunoasterea sensurilor pe care trandafirii le au in functie de colorit. De exemplu:
● trandafirii rosii sunt simboluri ale iubirii si frumusetii, ale curajului si respectului, ale iubirii romantice si sincere;
● trandafiri de un rosu inchis reprezinta aprecierea unei frumuseti neconstientizate;
● trandafirii albi simbolizeaza puritate, inocenta, tinerete si respect;
● trandafirii roz sunt folositi pentru a spune “Multumesc!” fara cuvinte;
● trandafirii galbeni sunt simbol al veseliei si al prieteniei;
● trandafirii albastri sunt simbol al imposibilului;
● trandafirii negri sunt folositi pentru a va lua ramas-bun de la cineva drag.

buchet-de-trandafiri-blog-floria
Lalelele sunt mai des intalnite in timpul primaverii, insa chiar si atunci au un succes greu de egalat. Parfumul discret, frunzele mari si delicate in acelasi timp si polenul jucaus le fac sa fie in randul florilor preferate. Pentru lalele, simbolistica fiecarei culori se schimba putin, in comparatie cu trandafirii:
● lalelele de un rosu aprins reprezinta iubirea perfecta, motiv pentru care nu se trimite un buchet de lalele rosii cuiva din familie;
● puteti trimite cuiva un buchet de lalele galbene pentru a spune “Te iubesc, dar stiu ca nu-mi impartasesti emotiile”;
● lalelele violet sunt reprezentantele regalitatii, ale prosperitatii si abundentei;
● lalelele roz sunt de oferit prietenilor si familiei, ele simbolizand afectiunea platonica intensa.

lalele-rosii-blog-floria
Gerbera este una dintre cele mai rezistente flori, putand fi adesea oferita in timpul sezonului rece. Cu un aspect simplu si prietenos, gerbera poate crea efecte grozave in combinatiile potrivite. Asadar, nu evitati sa alegeti a oferi cuiva un buchet de gerbera, insa atentie la culori! Fiecare nuanta de gerbera modifica un pic mesajul ce-l poarta pe petale:
● gerbera portocalie reprezinta pofta de viata, energia molipsitoare;
● gerbera cu petalele roz este oferita pentru a transmite cuiva admiratia si cea mai profunda stima;
● gerbera alba este floarea perfecta pentru copii, aceasta reprezentand inocenta infantila si puritatea specifica varstelor fragede;
● gerbera rosie se ofera unei persoane pentru care purtati o iubire naucitoare;
● gerbera galbena este simbolul bucuriei, poate fi folosita in buchete de gerbera pentru a transmite fie incurajari pentru o etapa importanta pe scara profesionala, fie felicitari pentru o reusita.

gerbera-blog-floria
Orice tip de buchet ati alege, specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a crea buchete personalizate, carora le puteti adauga dulciuri, jucarii sau sampanie, in functie de ocazia pentru care oferiti buchetul de flori sau de destinatar.

Sursa foto

Write A Comment