De sfintele sărbători Pascale ne bucurăm de dragostea celor dragi, de bucatele gustoase, de ouăle încondeiate cu drag, de minunatele simboluri tradiționale și de florile colorate și parfumate de primăvară care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.

Conform tradiției, în multe zone ale țării, ouăle se pregătesc pentru vopsit, fie cu foi de ceapă, fie cu alte culori precum roșu, albastru, verde, galben sau chiar negru.

În alte zone, ouăle fie sunt încondeiate prin desene cu diferite motive tradiționale, fie sunt colorate cu ajutorul coloranților naturali obținuți din plantele adunate în Duminica Floriilor.

Lalelele, crinii albi și narcisele sunt adeseori intitulate flori de Paşte. Pe lângă acestea, anemonele şi florile de măr întregesc tabloul floral pentru că ele simbolizează puritatea şi renaşterea primăverii.

Pentru un aspect natural și floral în ton cu sărbătorile recomandăm vopsirea oualelor de Paște cu formele vii și gingașe ale florilor, fie că vorbim de frunzele acestora sau de petale.

Petalele narciselor, zambilelor sau a lalelelor se numără printre cele mai vesele și parfumate flori care se găsesc și în magazinul Floria și care vor da un aspect colorat și inedit oualelor de pe masa de Paște. Florile narcisei au până la circa 10cm în diametru, iar petalele au culori de alb și galben și sunt dispuse în formă de raze-farfurie.

flori-masa-de-paste

Laleaua este o floare elegantă și reprezintă un simbol al iubirii. Plantele au de obicei 2-6-12 frunze, iar florile sunt în formă de cupă, colorate și atractive cu cinci sau șase petale. Despre narcisă, a căror petale au formă de trompetă, se spune că este adevăratul simbol al primăverii, deoarece această înflorește odată cu sfârșitul gerului.

flori-flori-de-pasti-31214

Așadar, știm cu ce împodobim masa de Paște, cu ouă colorate și pictate cu flori și cu un buchet sau un coșulet frumos aranjat cu flori înmiresmate și colorate, ingredientele nelipsite pentru a aduce bucuria în familie.

Write A Comment