Vine ziua de Valentine’s și, odată cu ea, întrebarea – ”ce flori să-i cumpăr?”. Bineînțeles că cei mai mulți își vor răspunde – trandafiri roșii. Trandafirii roșii sunt un fel de inel de logodnă, în cutiuță catifelată, oferit în genunchi, un fel de tort de ciocolată, în moment aniversar, sau un fel de serenadă cântată la balcon, într-o seară cu lună plină. Pur și simplu nu ai cum să dai greș oferind trandafiri roșii. Chiar de ai avea cea mai pretențioasă iubită din lume (sau cea mai nonconformistă), un buchet mare de trandafiri roșii o va face să-ți zâmbească așa cum numai femeile care știu că sunt iubite o pot face.

De ce? Pentru că, din timpuri străvechi, pe când oamenii erau mai timizi și alegeau să vorbească mai mult prin buchete de flori, decât prin cuvinte, trandafirii roșii simbolizează dragostea adevărată, curajul și pasiunea. Nu există flori care să spună ”te iubesc!” mai bine decât trandafirii roșii. Nici măcar trandafirii roz, un alt aliat de încredere al îndrăgostiților din toată lumea, de Valentine’s Day.

flori-cucereste-o-32982

Și, totuși, ce se întâmplă dacă vrei să oferi altceva decât trandafiri roșii? Îi oferi trandafiri albi sau roz, dacă vrei să-i spui că o venerezi sau te-ai îndrăgostit, am putea răspunde foarte simplu. Însă nu vom face asta, ne plac misiunile dificile, așa că îți vom recomanda alte trei tipuri de flori, perfecte pentru o declarație de dragoste aparte.

Lalelele. Lalelele roșii sunt și ele asociate cu dragostea puternică, mistuitoare, nemuritoare. Puțin mai discrete decât trandafirii, lalelele au un farmec special. Se spune că, în secolul XVI, sultanul Persiei își arăta dragostea față de cea pe care o iubea, dăruindu-i lalele de roșu aprins, simbolizând sentimentele arzătoare pe care le are față de ea. Se mai spune, chiar, că florile aveau puncte mici la bază, de culoare neagră, pentru a arăta că inima sultanului era transformată în cărbune, de focul pasiunii sale. Din acest motiv, lalelele au devenit, pentru toți oamenii, o declarație de dragoste puternică.

flori-buchet-de-55-lalele-rosii-2457

Freziile. Delicate, sensibile, parfumate, colorate, freziile sunt perfecte pentru firile vesele și jucăușe. Și ele știu să spună ”te iubesc!”, dar o spun clipind din ochi, cu un zâmbet ștrengăresc și, totodată, plin de mister. Pentru că freziile sunt cele mai misterioase flori – marea lor taină este aceea că își emană mirosul doar când mediul este prietenos, ca temperatura, umiditate, dar și ca energie.

flori-buchet-de-39-frezii-multicolore-33031

Florile de Lisianthus. Cu petalele lor dantelate, foarte delicate, dar și foarte rezistente, florile de lisianthus spun un ”te iubesc!” calm, plin de apreciere. Fiind o floare sălbatică îmblânzită, Lisianthusul este ca o poveste veche de dragoste, care a înlocuit fluturii în stomac cu fluturi care dansează lin, în raze de soare. Comparația nu este întâmplătoare, florile de Lisianthus sunt printre cele mai poetice flori din lume.

flori-doar-tu-33334

Pe scurt, alegeți de Valentine’s Day florile care reprezintă cel mai bine povestea voastră de dragoste! Nu trebuie să fiți pasionali, când vreți să fiți copilăroși, nici romantici, când vreți acțiune. Doar iubiți!

Write A Comment