Traim o perioada incerta. Ne confruntam cu situatii pe care nu le-am mai intalnit pana acum si in care, de cele mai multe ori, nu stim cum sa actionam.

Noi, la Floria, incercam sa fim cat se poate de precauti, fara sa exageram, insa. Am ales sa ne continuam activitatea, pentru a aduce un pic de frumos in viata celor din jur. Insa o facem dupa un program special, in conditii speciale, mereu atenti la igiena, cu grija fata de clientii si echipa noastra.

Ne gandim in permanenta la toti cei care au ramas acasa, si pentru care, perioada de izolare poate fi, uneori, grea.

Tocmai de aceea, avem o lista de tips & tricks care, speram noi, va va fi de ajutor.

Asadar, cum poti sa treci mai usor peste perioada de izolare?

In perioada aceasta, multi dintre noi lucram de acasa. Si desi primele zile de #workfromhome pot parea idilice si cat se poate de confortabile, in timp, incepem sa ducem lipsa agitatiei si rutinei de la birou.

Observam ca, stand acasa, avem mai putin spor, ca mancam mai mult decat ar trebui, ca ajungem pe YouTube mai des decat ne-am dori.

Asadar, ca sa evitam toate aceste situatii, e benefic sa ne creem un spatiu dedicat pentru munca, pe care sa il asociem cu activitatile zilnice de la serviciu, “deconectat” fata de restul casei.

In primul rand, e bine sa ai o masa sau un birou, pe care sa iti asezi toate cele necesare: laptop, agenda, lista de task-uri, etc. Alege un colt linistit al casei, preferabil cu lumina naturala. Si adauga si cateva obiecte care sa il faca mai prietenos si mai atractiv: o rama foto cu cei dragi, un buchet de flori, o planta, un terariu, o lumanare parfumata. Sa te bucuri, in orice moment, de ceea ce faci.

Si inainte aveam aceleasi activitati in fiecare zi, insa, in situatia actuala, ele par mai apasatoare. Daca inainte te bucurai de o discutie spontana cu colegii, de zambetul unui strain de pe strada, de iesitul cu prietenii seara, acum lucrurile sunt diferite. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti gasesti, in fiecare zi, un motiv de bucurie. Comanda-ti un buchet de flori. Il vei primi acasa, rapid si in siguranta, si te vei bucura de prospetimea, parfumul si culoarea lui.

Sau, fa-ti o bucurie facand o bucurie celor dragi. Surprinde pe cineva drag cu un buchet de flori sau un aranjament. Trimite-le acasa putina natura. Arata-le ca si in izolare se pot bucura de primavara!

Unul dintre lucrurile care ne lipseste cel mai mult in aceasta perioada este activitatea in aer liber. Aerul curat. Ideea de a sta in natura. Daca esti suficient de norocos incat sa ai un balcon, umple-l cu plante in ghiveci si creeaza-ti propria gradina. O oaza in mijlocul orasului!

Daca nu, gaseste un colt din casa pe care sa il decorezi cu plante si flori, care iti vor asigura aportul de oxigen si te vor aduce mai aproape de natura.

Pentru ca ai mai mult timp decat de obicei, poti face o parte din lucrurile pe care inainte puteai doar sa ti le doresti: sa citesti cartile pe care le aveai de mult pe lista, sa iti suni bunicii si sa discutati pe indelete, sa gatesti retete complicate, sa pictezi sau sa te apuci de un nou hobby. Ce spui de gradinarit? Poti incepe prin a schimba solul tuturor ghivecelor de plante, poti crea o mini gradina, terarii, aranjamente de plante. Te ajuta sa stai conectat cu natura, elibereaza de stres si rezultatul este minunat.

Chiar daca ideea de rutina pare plictisitoare, chiar respingatoare, pe alocuri, ai nevoie de o rutina pentru a mentine lucrurile sub control. Stabileste-ti ore clare de trezit si de somn. Stabileste ore pentru mesele zilei, pentru orele de lucru. Pune la punct un program de activitati pentru toata familia. Va va ajuta sa ramaneti eficienti, sanatosi, prezenti.

Odihneste-te corespunzator. Oricat de tentant ar fi, nu pierde noptile.

Mananca sanatos. Din nou, oricat de tentant ar fi, nu transforma pranzul in prilej de a mai consuma 3 prajituri.

Fa miscare! Statul in casa nu trebuie sa insemne sedentarism. Ce spui de 30 yoga days challenge?

Write A Comment