In 2015, in urma demersurilor Comunitatii Bujorul Romanesc, floarea cu acelasi nume a primit ziua sa nationala: ziua de 15 mai. Comunitatea Bujorul Romanesc desfasoara anual campanii de constientizare pentru a promova aceasta floare ca element reprezentativ pentur cultura si traditiile noastre. Bujorul este recunoscut si ca simbol al veteranilor Armatei Romane. Comunitatea Bujorul Romanesc, initiata de Cristina Turnagiu Dragna si Andreea Tanasescu a sustinut constant studiile si propunerile mediului academic, pentru a declara bujorul “Floare Nationala si Emblema Florala a Romaniei”.
La nivel European, bujorul nu este o floare des intalnita, insa Romania se bucura de singura rezervatie naturala de bujori de stepa, la Zau de Campie, in judetul Mures. Bujorul de stepa se inmulteste prin seminte, are nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta si are nevoie de cel putin cinci ani pentru a inflori prima data.
Cu toate ca nu este cea mai des intalnita floare, bujorul este o floare nativa continentului European si Asiei. Astazi, bujorul este crescut in sere peste tot in lume. Atunci cand creste in mod natural, bujorul prefera climatele cu ierni reci.

Buchete de bujori la Floria

La Floria gasesti buchete de bujori incepand cu luna mai. Pentru ca bujorul are o sezonalitate redusa, acestea sunt disponibile doar in lunile mai si iunie. Tocmai de aceea sunt si printre cele mai cautate si mai apreciate flori.
Cele mai cumparate buchete de bujori de la Floria sunt: Buchet de bujori, hortensie si trandafiri; Buchet cu bujori roz si hortensie; Buchet de bujori roz si bujori albi; Buchetul Bucuriei.

Cele mai intalnite culori de bujori

Chiar daca bujorul romanesc este recunoscut pentru culoarea rosie, bujorii “comerciali” se gasesc in toate culorile, cu exceptia albastrului. Cele mai comune culori sunt roz, alb si galben, folosit cu precadere in Statele Unite.

Cat de mari cresc bujorii?

Bujorul romanesc are florescenta de dimensiuni mici. Bobocul este de dimensiunea unei monede. Atunci cand se deschide, dimensiunea florescentei creste de cateva ori. Soiurile cultivate sunt cu mult mai bogate. Bobocii sunt mari si plini, iar infloriti, pot ajunge si la 20 de centimetri.

Cum sa pastrezi bujorii in vaza?

Daca primesti sau oferi un buchet de bujori cu livrare online, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre ingrijirea bujorilor in vaza.

-bujorii taiati au o durata de viata de peste o saptamana
-tine buchetele de bujori intr-o camera nu prea calda, in lumina, insa departe de bataia directa a soarelui
-inainte sa pui bujorii in vaza, taie coditele acestora in diagonala
-schimba apa zilnic

Cum se combina bujorii in buchet?

De obicei, bujorii sunt “floarea vedeta” a oricarui buchet. Un buchet din bujori albi si roz va arata splendid si vei lasa, cu siguranta, cea mai buna impresie. Daca vrei totusi sa oferi un buchet de bujori mixt, iti sugeram sa alegi langa el alte flori de sezon, din aceeasi gama de culori, precum hortensia, si flori rezistente, precum lisianthusul sau trandafirii. Ca verdeata alege eucaliptul.

Ce simbolizeaza bujorii atunci cand sunt oferiti?

Despre bujori se spune ca sunt simbolul unei vieti si a unei casnicii fericite. Tocmai de aceea, bujorul este considerat floarea iubirii si se ofera in dar la a douasprezecea aniversare a casniciei.
Bujorii sunt si una din florile preferate ale mireselor si se regasesc des in buchetele de mireasa. Buchet de mireasa cu bujori si Buchet de mireasa Suras sunt cele mai appreciate buchetele de mireasa cu bujori de la Floria.

Se spune ca bujorii aduc noroc si prosperitate atunci cand sunt oferiti in dar, deci tine minte asta pentru cand trimiti un buchet de bujori cu livrare online.
Bujorii simbolizeaza dragostea, compasiunea, prosperitatea, norocul, casniciile fericite si sunt floarea simbol a Chinei.

Write A Comment