Aceasta intrebare ar trebui sa apara in gandul multora dintre cei care opteaza, de sarbatori, pentru un brad de Craciun natural. De ce? Intrucat, cu putin efort investit in replantarea bradului natural, poti proteja mediul inconjurator, dar poti face si economii serioase, intrucat Craciunul urmator nu va trebui sa achizitionezi un alt brad.

Raspunsul la aceasta intrebare este „da”, poti replanta bradul de Craciun, insa cu doua conditii:

1. Bradul trebuie sa aiba radacinile viabile
2. Bradul trebuie sa fi fost tinut intr-un mediu cu temperaturii medii si sa fi fost udat periodic

Chiar daca bradul are radacini viabile, dar a fost tinut la caldura in perioada sarbatorilor de iarna sau, mai rau, in apropierea unui calorifer sau a altei surse de caldura, acesta nu va putea fi replantat intrucat, cel mai probabil, s-a uscat din cauza temperaturilor ridicate.

Din pacate cei mai multi brazi vanduti in perioada Craciunului nu au radacini viabile, fiind taiati astfel incat sa fie folositi impreuna cu un suport pentru brad. Exista, insa, si alte posibilitati:

Brazii cu radacina

Aceasta varianta este foarte avantajoasa, intrucat in acest caz radacinile se mentin, iar frunzele raman intacte o perioada mai lunga de timp. Depinde, insa, de cum sunt extrasi din pamant si de starea reala a radacinilor. Daca radacinile sunt prea mici, bradul va avea, probabil, de suferit. Daca, totusi, radacinile sunt viabile, bradul poate supravietui daca este plantat intr-un ghiveci cu pamant din regiunea din care a fost crescut si daca este udat regulat.

Brazii pusi in ghiveci

Brazii crescuti in ghiveci sunt, de fapt, brazi crescuti in pamant, insa extrasi astfel incat radacinile lor sa ramana intacte. La fel ca in cazul brazilor cu radacina, exista posibilitatea ca radacina sa fi suferit in timpul extragerii. Dupa Craciun, bradul trebuie tinut afara o perioada de doua luni, in ghiveci. Dupa aceea, bradul poate fi plantat direct in pamant.

Brazii crescuti in ghiveci

Brazii crescuti in ghiveci au cele mai mari sanse de supravietuire dupa Craciun daca sunt ingrijiti corespunzator (udati cand si atat cat trebuie, tinuti intr-o camera racoroasa in perioada sarbatorilor etc.). Il poti tine in ghiveciul tau sau, daca doresti, il poti replanta.

Replantarea bradului de catre o echipa de profesionisti

Daca ti-e teama ca nu vei reusi sa iti salvezi bradutul, procedurile de ingrijire si de replantare fiind, pana la urma, destul de dificile, echipa noastra ofera Serviciul de Replantare, care consta in asigurarea ridicarii bradului din locuinta ta, pastrarea acestuia pe timpul iernii in conditii optime si replantarea lui atunci cand mediul este favorabil. In luna martie vom demara o campanie de replantare a acestor brazi. Poti selecta serviciul de Replantare Brazi din pagina de produs al bradului pe care il alegi din colectia noastra.

Write A Comment