Situatiile stresante de la locul de munca influenteaza negativ calitatea muncii pe care o depun angajatii tai. Pe langa motivatia financiara pe care le-o oferi, incearca sa le creezi si un mediu ambiant placut, lucru care este foarte important avand in vedere ca la serviciu isi petrec mare parte a zilei si trebuie sa se simta cat mai confortabil. Creaza-le o atmosfera placuta la birou, folosind florile. Vezi in continuare care sunt beneficiile pe care le obtii decorand birourile cu aranjamente din flori.

Florile stimuleza creativitatea si gandirea

Florile si plantele in general ne influenteaza starea atat prin cromatica si mireasma, dar mai ales prin sentimentele cu care ne incarca. Tuturor ne plac florile, iar printr-un colorit deosebit ne transmit energia pozitiva si ne imbunatatesc starea de spirit. Din aceste motive, este bine ca si la locul de munca sa existe plante sau flori. Ele insufletesc biroul, creand o atmosfera mai relaxanta pentru angajati. Confortul psihic al acestora atrage dupa sine si sporirea puterii de concentrare, deci o mai mare productivitate.

Beneficiile pe care le are terapia prin flori asupra randamentului muncii sunt validate de studiile realizate pe aceasta tema. Cercetatorii au concluzionat in urma acestor studii ca atat femeile cat si barbatii au dovedit o gandire mai inovativa, generand idei originale si solutii pentru probleme intampinate la activitatile de la birou, efect care s-a creat datorita florilor si plantelor asezate in apropierea biroului de lucru. In functie de domeniul de activitate, poti folosi fie plante viu colorate, care sa energizeze, pentru situatiile in care este nevoie de creativitate, fie pentru flori cu o cromatica deschisa, care relaxeaza, pentru domeniile mai tehnice. Mai mult decat atat, pentru ca de obicei in cladirile de birouri exista foarte multe imprimante, xeroxuri si alte echipamente care lucreaza cu cerneala, este recomandat sa nu lipseasca din birouri crinul, dracena sau gerbera, care au proprietatea de filtrare a anumitor tipuri de toxine emise de aceste aparaturi. Azaleea este o alta planta care ajuta in acest sens si are o coroana bogata si un colorit special.

Aranjamentele florale infrumuseteaza aspectul biroului

Florile sunt un accesoriu de decor deosebit, pe langa faptul ca stimuleaza imaginatia. Asaza cateva aranjamente de flori proaspete in lobby, in sala de sedinte sau in sala de protocol pentru ca si clientii tai sa se bucure de ele atunci cand iti viziteaza sediul de lucru. Inspiri astfel inclinatia si atentia pentru detalii, care este esentiala in mediul de afaceri si lasi o impresie placuta tutoror vizitatorilor. Angajatii se vor simti si ei mult mai bine, iar asta se va reflecta si in calitatea muncii pe care o depun.

Write A Comment