Nu mai sunt de mult un produs inedit: de cativa ani, trandafirii criogenati sunt printre cele mai populare si cautate produse in florariile online. Dar haide sa aflam mai multe despre originea acestora, cum se obtin, cat costa, cum ii poti pastra si cum si cand ii poti oferi.

Ce inseamna trandafir criogenat

Trandafirii criogenati sunt trandafiri naturali, cu o durata de viata de pana la 25 de ani. Fiind vorba de un trandafir ce se pastreaza “pentru totdeauna” acest tip de floare reprezinta un cadou cu adevarat special si rafinat.
Desi se pastreaza pentru ani de zile intacti, trandafirii criogenati sunt naturali, nu sunt artificiali (adica nu sunt obtinuti din hartie, plastic sau matase). Chiar daca trandafirii criogenati sunt naturali, acestia nu se ingrijesc precum restul florilor sau plantelor naturale, ci au cerinte specifice de pastrare, pe care le veti regasi mai jos.

Cum se obtin trandafirii criogenati?

Procesul de criogenare/conservare al trandafirilor este lung si complex. Pentru inceput, trandafirii ce urmeaza a fi conservati sunt congelati la temperaturi intre -30 si -55 de grade timp de 24 de ore. Urmatorul proces este de a indeparta apa din petale. Acest proces este de lunga durata: petalele de trandafiri sunt tinute in spatii in care temperatura creste gradual si apa este aspirata in permanenta.
Procesul de criogenare al trandafirilor presupune ca toate partile pantei – tulpina, frunzele, petalele sunt conservate separate, avand timpi diferiti de reactie. La finalul acestui proces, petalele si frunzele sunt puse inapoi manual. Deci trandafirul este “reconstituit” printr-un proces minutios.

Cum se pastreaza trandafirii criogenati

Daca sunt pastrati in conditii optime, trandafirii criogenati pot sa reziste pana la 25 de ani. Ca sa le prelungesti cat mai mult viata, pastreaza-i in ambalajul original, departe de razele directe ale soarelui si de umezeala. Acestea pot afecta culoarea petalelor.
In plus, ambalajul protejeaza si de praf.
In afara conditiilor de pastrare, trandafirul criogenat nu necesita ingrijiri speciale, spre deosebire de restul plantelor si florilor naturale.

Tipuri de trandafiri criogenati

Exista mai multe tipuri de trandafiri criogenati – in functie de modul de prezentare sau de culoare. Poti alege intre aranjamente de trandafiri criogenati in cutie sau trandafiri criogenati in cupola de sticla.
Aranjamentele de trandafiri criogenati in cutie pot fi customizate, in functie de culoarea dorita sau de numarul firelor. Acestea prezinta avantajul de a fi mai usor de transportat si pastrat (odata pus capacul, ne asiguram ca nu patrund razele soarelui sau praful).
Trandafirii criogenati in cupola de sticla reprezinta unul dintre cele mai cautate cadouri. Nu numai ca sunt deosebite, ele amintesc de povestea de dragoste din Frumoasa si Bestia, care le-a facut celebre.

Cu ce ocazie se ofera trandafirii criogenati

Pentru ca trandafirii sunt floarea iubirii si pentru ca acest tip de trandafiri – trandafirii criogenati – se pastreaza pana la 25 de ani, trandafirii crigenati sunt cadoul perfect fie pentru aniversarea nuntii de argint – adica fix 25 de ani petrecuti impreuna, fie ca un simbol pentru o iubire de durata.

Pret trandafiri criogenati

Preturile pentru trandafirii criogenati pleaca de la 149 de lei – pretul pentru un trandafiri criogenat in mini-cupola. Acestea pot varia, in functie de numarul de fire sau tipul de aranjament/ambalaj.

Write A Comment