In mai putin de o luna sarbatorim un nou an. Si cum fiecare nou an vine cu noi planuri, noi ti-am pregatit o schita pentru planul la care ne pricepem cel mai bine: cand si cu ce ocazie sa oferi flori. Gasesti mai jos o lista cu cele mai populare sarbatori de la noi si ocaziile pe care trebuie sa le marchezi cu flori.

Flori de Ziua Indragostitilor

Stim ca multi spun ca nu avem de ce sa sarbatorim ziua de 14 februarie, pe motiv ca ar fi “imprumutata”. Insa de ce sa ne suparam pe o ocazie in plus de a celebra dragostea si gesturile romantice?
Ziua Indragostitilor e ocazia perfecta sa oferi flori. Desigur, cele mai cautate flori de Ziua Indragostitilor sunt trandafirii. Cel mai cumparat buchet de flori de Ziua Indragostitilor este buchetul de 101 trandafiri rosii.
Liderul absolut in materie de preferinte de flori de 14 februarie poate fi oferit sub forma de buchet, aranjament, criogenat sau in aranjamente sub forma de inima. Asadar, de Ziua Indragostitilor poti oferi buchete de trandafiri, aranjamente de trandafiri in cutie, inimi de trandafiri sau trandafiri criogenati.

Flori de Dragobete

Si daca tot vorbim de sarbatoarea dragostei si Dragobetele, sarbatoarea dragostei la romani, este o ocazie perfecta sa oferi flori. Asadar, ce flori oferim pe 24 februarie? Cele mai apreciate buchete de flori de Dragobete sunt buchetele in culori vesele: roz sau galben – cu flori de primavara: narcise, lalele, zambile, anemone.

Flori de Martisor

Cel mai asteptat eveniment al primaverii se serbeaza cu flori! Tocmai pentru a marca inceputul primaverii, oferim flori de sezon, in culorile martisorului: aranjamente si buchete de flori rosu cu alb. Cele mai cautate flori de 1 martie sunt: lalelele, zambilele, anemonele, freziile.
Buchetele si aranjamentele de flori de martisor de remarca prin prospetime si mirosul deosebit al florilor.

Flori de Ziua Femeii

Sarbatorita in Romania in data de 8 martie, Ziua Femeii se marcheaza mereu cu flori. In aceasta zi oferim buchete de flori pentru mama, flori pentru profesori, flori pentru surori, cele mai bune prietene sau colege.
Ce flori oferim de Ziua Femeii? In principiu buchete din flori de primavara: buchete cu narcise, buchete cu lalele, buchete cu liliac, buchete cu anemone, buchete cu iris.

Flori pentru zile de nastere

Evident, nu incape indoiala, o zi de nastere se serbeaza cu flori. In general, florile pentru zilele de nastere se aleg in acord cu luna in care se ofera. Astfel, sarbatoritii lunii mai se bucura cel mai mult de bujori, cei nascuti in luna iunie de hortensie, cei nascuti la inceputul primaverii de lalele si frezii. Florile tipice pentru aniversarile serbate toamna sunt crizantemele, iar buchetele oferite celor ce isi serbeaza ziua de nastere sunt, de obicei, in nuante de alb, cu brunia, trandafiri, amaryllis.

Flori pentru aniversare

Atunci cand oferim flori cu ocazia unei aniversari, acestea pot fi alese in functie de evenimentul aniversat sau de semnificatia acestuia. Spre exemplu, la 2 ani de casatorie de sarbatoreste nunta de bumbac. Un cadou perfect pentru aceasta aniversare este deci un buchet de flori care contine si flori de bumbac.

Flori de onomastica

Aproape in fiecare luna sarbatorim o onomastica. Desigur, cu flori. Cele mai populare zile onomastice sunt onomastica de Sfanta Maria, de Sfantul Andrei, de Sfintii Mihail si Gavriil, de Sfintii Constantin si Elena, de Florii sau Sfantul Gheoghe.
Ce flori oferim la onomastica? Spre exemplu, la onomastica de Sfanta Maria oferim buchete in culori spectaculoase, cu trandafiri si crizanteme. De Sfintii Constantin si Elena oferim buchete cu bujori, hortensie sau lalele. Asadar, buchetele de flori de onomastica sunt si ele influentate de sezonalitatea florilor.

Flori de oferit in vizita

De fiecare data cand sunteti invitati la masa sau in vizita la cineva, iar una din gazde este femeie, musafirii ii ofera acesteia un buchet de flori. Aceste buchete sunt realizate din flori de sezon si pot fi alese in functie de preferintele gazdei sau in functie de cromatica interioarelor casei.

Flori in semn de multumire

Cand simti nevoia sa multumesti cuiva drag, sa iti arati respectul si recunostinta fata de cineva sau sa multumesti intr-un mediu formal, de business, cheia este un buchet de flori. Pe langa gestul frumos, acesta poate avea mai multe semnificatii. Asadar, te sfatuim sa alegi un anumit tipar de buchet pentru mediul de business. Gasesti mai multe exemple in colectia noastra de flori corporate. Pentru cei mai apropiati tie poti opta pentru buchete vesele, din flori de sezon sau pentru florile preferate ale persoanei care primeste buchetul.

Flori fara niciun motiv

Si, la final, cel mai important motiv: flori fara niciun motiv. Iti reamintim, cu aceasta ocazie, ca cele mai frumoase gesturi sunt cele neasteptate. Ca un buchet de flori primit fara niciun motiv, intr-o zi oarecare, aduce o imensa bucurie. Sa nu asteptam un motiv sa le facem bucurii celor dragi sau sa facem gesturi frumoase. Si sa ne propunem asta mai des in 2023.

Write A Comment