Din cele mai vechi timpuri, florile au fost oferite ca semn al recunoașterii, al dragostei, al simpatiei sau pentru a transmite cele mai frumoase urări. Semnificația oferirii florilor este, însă, foarte complexă. Mai complexă decât teoriile lui Einstein. Sau decât creierul unei pisici (care, apropo, e mult mai elaborat decât un computer). Așa că, din multitudinea motivelor pentru care oamenii își dăruiesc flori unii altora, vom alege unul singur – acela de a sărbători o ocazie specială. Pentru că astăzi chiar sărbătorim o ocazie specială: biruința binelui asupra răului.
Pe data de 23 aprilie, ziua în care este omagiat unul dintre cei mai cunoscuți Sfinți, Sfântul Gheorghe Biruitorul, curajul învinge frica, an de an, în amintirea martiriului din 303. Atunci, în vremea lui Dioclețian, după torturi greu de imaginat pentru noi, oamenii moderni, Sfântul Gheorghe a rămas neclintit în credința lui. A fost lovit cu sulița, i-au fost așezate pe piept lespezi de piatră, a fost tras pe roată, aruncat în groapa cu var, obligat să poarte încălțăminte cu cuie, să bea otravă, a fost bătut cu vâna de bou, dar nu a renunțat. În ciuda suferințelor îndurate a murit ca un învingător.
De aceea, de ziua lui și a tuturor celor pe care îi ocrotește, am creat o colecție specială, pentru toate învingătoarele care îi poartă numele, în care am inclus un buchet special din: patru crizanteme albe, o hortensie violet, două fire de solidago, lavanda și verdeață. Pentru că orice învingător merită un buchet de flori, care să-i spună – ”mulțumesc că aduci mai multă bucurie în viața mea”.
Așa că, dacă nu ai pus ramuri verzi la stâlpii porţilor, la ferestre şi uşi, în curți şi grădini, după cum spune tradiția, poți, totuși, să-i oferi cadou Georgetei, Getei, Georgianei, Geninei, Ginei, Gheorghinei, Gherghinei sau Gicăi un buchet de flori pentru învingătoare. Sau orice alt cadou floral din colecția de Sfântul Gheorghe.