Vaza plina in permanenta cu flori era, in urma cu 10-20 ani, un element decorativ esential in orice casa. Buchetul de flori, asezat adesea in sufrageria unde intreaga familie isi petrecea dupa–amiaza, aducea culoare, viata si buna dispozitie. Nu era nevoie de un motiv pentru ca florile sa fie oferite si expuse in casa, dincolo de frumusetea si prospetimea lor.

In ultimii ani insa, s-a pierdut destul de mult obiceiul de a ne cumpara flori pentru acasa. Aproape ca am uitat cum este sa ne bucuram de ele pentru ca exista si ne aduc zambetul pe buze dupa o zi aglomerata de munca.

Spre bucuria noastra, obiceiul revine, iar dovada sunt miile de fotografii cu flori de acasa, uploadate pe retelele sociale in fiecare zi. Hortensiile, trandafirii, lalelele si freziile sunt cele mai populare flori. In buchete cu aer vintage, sunt discrete si rafinate in tonuri pudrate de roz, crem, verde fistic sau bleu.

Astfel, florile redevin un simbol al elegantei, al rafinamentului si al atentiei la detaliu. Asezate in vaze si aranjamente creative, pun in valoare elemente de décor din casa si aduc stare de bine si armonie cu natura celor care le privesc.

Am cautat cateva fotografii cu buchete de flori asezate in interiorul unei case, si, cu greu, pentru ca am gasit o multime, le-am ales pe cele care ne inspira cel mai tare.

Flori in stil minimalist

Aranjamentele de flori in stil minimalist sunt iubite de aproape toata lumea si incadrate perfect in mobilierul modern al caselor urbane. Acestea pun in evidenta liniile simple si elegante ale detaliilor dintr-o casa decorata minimalist. Cu o cromatica monocroma, sunt delicate si foarte elegante.

In plus, aerul minimalist se creeaza foarte usor.
Tot ce ai nevoie:

-o vaza simpla, transparenta sau in culori intense (negru, rosu)
-flori, intr-o singura culoare. Lalelele, trandafirii si lisianthusul sunt foarte usor de adaptat acestui stil, datorita formei lor.

Flori pentru acasa - 1
Foto: https://laurenconrad.com/blog/2013/02/friday-favorites-95/

flori pentru acasa

Foto: https://www.thesocialitefamily.com/2012/03/28/chez-gabriella-et-arthur-toscan-du-plantier-raul-et-margaux/

Flori pentru acasa - 3
Foto: https://weheartit.com/entry/69086832

flori pentru acasa 4

https://www.bloglovin.com/viewer?blog=1263310&post=2875110901

Flori in stil vintage

Stilul vintage a revolutionat tendintele din ultimii ani in materie de decoratiuni interioare. Interesul tot mai ridicat fata de lucrurile vechi fermecatoare a readus in atentia publicului o multitudine de detalii pretioase. Acestea arata ca deprinse din romane de dragoste.

Piese de mobilier, vaze, carti, fotografii sau oglinzi cu aer vintage creeaza un cadru intim, cu o amprenta de stil foarte personala.

In acest cadru, florile in aranjamente de inspiratie vintage capteaza atentia si intregesc un decor sofisticat, creat cu atentie.

Ce ai nevoie:
-un vas vechi sau care pare vechi, in care sa asezi florile. Poate fi o vaza, un ceainic, o ceasca de cafea, o galeata, o stropitoare, sau orice alt vas care te inspira. Nu exista reguli, stilul vintage este foarte personal, deci poti alege ce se potriveste cu tine.

-flori albe si in culori pudrate, preferabil trandafiri sau flori cu inflorescente bogate: hortensii, liliac.

flori pentru acasa 6

Foto: https://yodewandadawan.tumblr.com/post/54510093480/gabytaangeles-like

flori pentru acasa 7

Foto: https://www.pinterest.com/pin/388787380304785280/

flori pentru acasa 8

Foto: https://abbysgarden.blogspot.ro/

flori pentru acasa 9

Foto: https://www.pinterest.com/pin/452963674995241824/

flori pentru acasa 10

STYLISH HOME: Pink interiors

Flori pentru acasa - 11

Foto: https://myfrenchcountryhome.blogspot.ro/

Write A Comment