Luna februarie are 3 mari evenimente care celebreaza iubirea: Valentine’s Day, Dragobetele si saptamana casatoriei.

Valentine’s Day nu mai are nevoie de nicio introducere. Celebra zi a indragostitilor din traditia americana a ajuns in toata lumea si si-a ales si simbolul iubirii eterne sa o reprezinte: trandafirul rosu.

In 1996, Marea Britanie a inceput sa organizeze saptamana casatoriei. Adica perioada dintre 7 si 14 februarie, in care se organizeaza o serie de evenimente si actiuni pentru cuplurile casatorite. O saptamana in care sotii sunt invitati sa reflecte, sa imbunatateasca mariajul, dar mai ales, sa se bucure de faptul ca sunt casatoriti.

Insa pe langa trend-urile international pe care le-a adaptat, si Romania se mandreste cu o sarbatoare a iubirii autentica: Dragobetele.

Cum sa sarbatoresti Dragobetele?

In trecut, tinerii necasatoriti se imbracau in haine de sarbatoare si porneau la cules de flori. La intoarcere, fetele plecau in fuga, iar baietii trebuiau sa le prinda. Daca un tanar prindea o tanara si o saruta, era semn de legamant timp de un an. De aici a plecat si expresia “Dragobetele saruta fetele”.

Acum nu mai mergem la cules de flori, insa putem apela oricand la o florarie online ca sa comandam flori de Dragobete. Livram noi pentru tine un buchet de flori persoanei dragi. De sarut insa trebuie sa te ocupi tu 🙂

Tocmai pentru ca este o sarbatoare autentica, credem ca gesturile autentice, firesti, sunt cele mai apreciate: un buchet de flori, un sarut, o declarative de dragoste si bucuria de a spune “Te iubesc” in limba ta.

De ce sa oferi flori de Dragobete?

Pentru ca iti place sa oferi flori tot timpul, iar sarbatoarea dragostei romanesti nu trebuie sa fie o exceptie. Pentru ca intelegi bucuria enorma si emotia pe care le aduce un buchet de flori. Pentru ca vrei sa incurajezi dragostea, bunatatea si candoarea si autenticitatea unei sarbatori romanesti.

Ce flori sa oferi de Dragobete?

Nu exista niciodata conditii atunci cand oferi flori. Persoana in cauza se va bucura oricum. Exista doar cateva reguli de protocol sau eticheta, care se aplica in cazuri speciale. De Dragobete poti oferi ce iti place sau ce ii place. Pentru ca tocmai lasam in urma iarna gri, te poti orienta oricand spre mai multa culoare: buchete de flori in culori aprinse, vii, precum rosu, galben, roz. Tot in aceasta perioada intra in sezon cele mai iubite flori de primavara. Asa ca poti alege un buchet de lalele, aranjamente cu lalele sau narcise, buchete cu zambile si frezii parfumate.

Mai jos iti lasam fotografii cu cele mai comandate flori de Dragobete. Sunt buchetele din topul vanzarilor de anul trecut de Dragobete

 

Write A Comment