Cumpara un buchet de flori si ajuti la plantarea unui copac!Astăzi, 19 octombrie 2011, începe o frumoasa poveste pentru București. Este ziua în care tu poți ajuta la îmbunătățirea calității aerului din acest oraș. Și nu trebuie să faci altceva decât o surpriză frumoasă unei persoane dragi. E atât de ușor să te implici în noua campanie pe care Floria a pregătit-o pentru a ajuta natura și Bucureștiul.

Așadar, sub sloganul ”Cumpără un buchet de la Floria și ajuți la plantarea unui copac”, în colaborare cu Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, vom planta câte un copac pentru fiecare 100 de buchete de flori vândute.

Cu fiecare an care trece, suprafața împădurită a României se diminuează în mod constant, pentru că inițiativele de împădurire nu reușesc să țină pasul cu numărul ridicat al defrișărilor. În momentul de față, în Uninunea Europeană, 36% din suprafața totală este ocupată de păduri. La noi, numai 27,7% din suprafața țării este reprezentată de păduri.

La finalul lunii august, Ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, aflat la Festivalul internațional al silvicultorilor de la Sibiu, afirma că își propune ca în viitorul apropiat să mărească suprafața împădurită a României de la 27,7%, cât este în prezent, până la 30%. De asemenea, conform declarațiilor sale, marea majoritate a problemelor legate de defrișări provin din fondul privat al pădurilor.

Tocmai de aceea, ne-am gândit la o asemenea inițiativă. Campania ”Cumpără un buchet de la Floria și ajuți la plantarea unui copac” își propune să aducă în prim-plan eventualul pericol pe care îl reprezintă tăierea copacilor fără a pune nimic în loc. Și, cu ajutorul vostru, sperăm să putem da o mână de ajutor la atingerea acelui procent de 30%, dar mai ales copiilor noștri, care merită să trăiască într-un oraș cu o calitate a aerului mai bună.

Dacă vrei să contribui și tu la un București cu un aer mai curat, acționează acum! Trimite un buchet de flori persoanei pe care o iubești cel mai mult și faci două gesturi frumoase în același timp.

Write A Comment