Pregateste-te sa imbini frumusetea florilor cu bucuria maternitatii si sa oferi cel mai memorabil cadou! Descopera secretele alegerii aranjamentului floral perfect pentru a felicita o noua mama! Vei afla de mai jos cum sa interpretezi semnificatiile diverselor flori si sa tii cont de sezon sau de preferintele proaspetei mame, pentru a putea alege un aranjament floral care sa aduca bucurie unei proaspete mamici! 

Cum alegi un aranjament floral perfect pentru o proaspata mamica? 

Fie ca vrei sa transmiti un mesaj de apreciere, de prietenie, sa celebrezi un nou-nascut sau pur si simplu sa aduci un zambet pe fata unei proaspete mamici, alegerea unui buchet de flori potrivite poate face toata diferenta!  

La Floria ai ocazia de a selecta dintre cele mai originale si expresive aranjamente florale cu care sa feliciti o noua mama. Acestea pot sa contina fie flori delicate de primavara, fie flori expresive si colorate specifice sezonului de vara sau de toamna. Iata care sunt criteriile de care sa tii cont pentru a alege un aranjament de flori perfect pentru a felicita o noua mama: 

Cunoaste semnificatia diferitelor tipuri de flori 

Fiecare floare isi are propria sa semnificatie simbolica, determinata de istorie, cultura si context. De exemplu, crinii sunt adesea considerati simbol al maternitatii si fertilitatii, fiind astfel o alegere potrivita pentru a felicita o proaspata mamica. La fel, trandafirii albi pot simboliza inocenta, fiind potriviti pentru a evidentia puritatea si gingasia unui nou-nascut. 

Pentru a aduce bucurie unei tinere mame poti opta si pentru un aranjament cu lalele. Cu forma si simetria lor perfecta, aceste flori sunt vazute ca simboluri ale perfectiunii, iar un astfel de cadou floral va fi potrivit pentru a celebra o realizare din viata cuiva.  

Buchet de flori – Pentru mama

Alege aranjamentul floral in functie de sezon 

Fiecare sezon are florile sale specifice, iar intelegerea acestui fapt este esentiala pentru a alege buchetul adecvat. Un aranjament de botez plin de culori vii poate fi potrivit pentru primavara si vara, reflectand energia si vitalitatea acestor anotimpuri. Lalelele si narcisele, de exemplu, sunt alegeri excelente pentru mamele care au nascut in lunile de primavara. In plus, florile galbene pot simboliza fericirea si prietenia, fiind o alegere excelenta pentru a incuraja si a aduce un zambet pe chipul prietenei tale care a nascut recent. 

Pe de alta parte, pentru toamna si iarna poti opta pentru un aranjament in tonuri mai calde sau neutre, care pot reflecta culorile delicate ale sezonului. De exemplu, alege nuantele de portocaliu, rosu sau aramiu ale toamnei pe care le regasesti in acest rafinat buchet cu  orhidee cymbidium galbena si solidago.  

Ia in considerare preferintele mamei  

Este important sa ai in vedere si gusturile mamei in materie de flori, deoarece fiecare femeie are propriile ei preferinte. De exemplu, o mama care iubeste natura ar putea aprecia un buchet de flori de Sanziene, în timp ce o mama foarte sofisticata ar putea prefera un aranjament floral cu orhidee. 

Un indiciu util poate fi sa cunosti personalitatea mamei, dar si sa afli care sunt culorile sale preferate. Daca este o femeie rafinata, poti opta pentru un aranjament floral in cutie simplu, elegant, de orhidee sau trandafiri in nuante de alb sau roz. Daca este o persoana vesela si energica, un aranjament colorat, plin de viata, ar putea fi mai potrivit. Efortul depus va fi cu siguranta rasplatit cand vei vedea bucuria de pe chipul mamei la vederea aranjamentului floral ales special pentru ea!   

Alege aranjamente florale potrivite pentru mamele care au nascut baieti sau fete 

De-a lungul secolelor, anumite culori au fost asociate cu genul bebelusului. Albastru este de obicei asociat cu baietii, in timp ce rozul este des asociat cu fetele, aceasta fiind o traditie comuna in majoritatea culturilor. Totuși, este important de mentionat ca acestea sunt doar traditii si nu reguli, așa ca iti poti lasa imaginatia sa opteze pentru cele mai inspirate cosuri cu flori sau aranjamente florale de la Floria.ro! 

Ai in vedere si alte aspecte, precum sezonul in care este nascut bebelusul, pentru a asigura prospetimea și disponibilitatea florilor. De exemplu, daca se naste primavara, poti oferi mamei un buchet cu narcise sau frezii. In plus, ia in considerare simbolurile si semnificatiile florilor. Opteaza pentru aranjamente care simbolizeaza renasterea sau un nou început, cum sunt de pilda buchetele de crizanteme toamna. Cu siguranta vei aduce un zambet pe chipul mamei cu o astfel de explozie de culoare! 

Alegerea aranjamentului floral potrivit pentru a felicita o noua mama nu este doar o chestiune de estetica, ci si o modalitate de a transmite sentimentele tale de apreciere si de a contribui la starea de bine a mamei. Nu uita ca la Floria.ro iti stam mereu la dispozitie cu sfaturi pentru a te ajuta sa alegi cele mai proaspete si mai frumoase flori! Indiferent daca a nascut un baiat sau o fata, fiecare mama merita cel mai frumos aranjament floral, care sa ii reflecte bucuria si emotiile, iar noi suntem alaturi de tine, cu livrare in orice localitate din tara si international, pentru a te ajuta sa i-l oferi! 
 

Write A Comment