Nasterea Domnului reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori religioase ale anului, iar oamenii tind sa o asocieze cu numeroase traditii, obiecte si emotii. Pentru unii, Craciunul reprezinta prima sarbatoare crestina a Mantuitorului. Altii, in schimb, apreciaza Craciunul pentru timpul petrecut alaturi de familie si prieteni, colinde, mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor si cadourile pe care le primesc. Indiferent pentru ce iti place Craciunul, ultima sarbatoare  a anului nu poate fi perfecta fara un brad de Craciun, fara aranjamentele specifice si fara decoratiunile din interiorul si exteriorul casei. Unul dintre cele mai importante secrete pe care trebuie sa le cunosti ca sa-ti decorezi nemaipomenit casa pentru Craciun este cum sa combini culorile.

Cele mai bune culori pentru Craciun

Craciunul este asociat, in mod traditional, cu verde, alb si rosu. Verdele semnifica natura, iar bradul constituie cea mai buna reprezentare pentru aceasta culoare, cand vine vorba de Craciun. Totodata, verdele semnifica, printre altele, prosperitate, sanatate si speranta. Pe de alta parte, albul este culoarea zapezii si simbolizeaza puritate, pace si sinceritate. In schimb, rosul este exponentul pasiunii, fortei si vitalitatii.

Pe langa verde, alb si rosu, exista si alte culori care se potrivesc foarte bine cu sarbatoarea Craciunului, cum ar fi auriul, turcoazul, albastrul, rozul, argintiul, maroul, galbenul sau portocaliul.

Combinatiile ideale de culori

Oricare ar fi culorile tale preferate pentru Craciun, cat iti decorezi casa la interior si la exterior ar fi indicat sa nu folosesti mai mult de 3-4 nuante. Ai grija insa ca toate culorile pe care le alegi pentru decorarea locuintei sa se potriveasca foarte bine intre ele. Descopera, in continuare, cele mai bune combinatii de culori: portocoliu –  maro, verde – rosu – auriu, galben – maro – verde, rosu – verde, maro – verde, argintiu – rosu – verde, galben – verde – rosu, alb – maro – verde si albastru – rosu – verde. Daca iti este greu sa vizualizezi combinatiile de mai sus, poate te-ar ajuta sa te gandesti la o coronita de Craciun cu globuri maro si argintii, batoane maro de scortisoara si o funda alba. O alta varianta ar fi sa-ti imaginezi un aranjament decorativ pentru masa de Craciun intr-un ghiveci galben, cu conuri maro, globuri maro si aurii, o lumanare aurie, crengute verzi de brad si o funda alba.

Floria este alaturi de tine si Craciunul acesta si te ajuta sa-ti decorezi casa cu stil, pentru ca sarbatorile tale de iarna sa fie cu adevarat minunate! Specialistii nostri in decoratiuni au pregatit pentru tine o colectie speciala, din care nu lipsesc brazii naturali de Craciun in ghiveci, aranjamentele si coronitele.

Write A Comment