Studiu de caz: efectul Floria

Anul acesta implinim 12 ani pe piata. 12 ani impreuna cu voi. Un ciclu complet. Deci si un moment bun de reflectat la toate lucrurile de pana acum: cum ne-am schimbat in ultimii 12 ani, cum i-am schimbat pe ceilalti, ce am invatat despre noi si domeniul nostru, cat de mult conteaza munca noastra pentru clientii nostri.

Sigur ca erau multe sanse sa fim subiectivi, asa ca am luat lucrurile metodic. Am facut un sondaj de opinie si timp de o luna de zile am intrebat mai multi utilizatori ai site-ului nostru care sunt preferintele lor in materie de flori, cum se simt atunci cand primesc flori, atunci cand ofera flori, cum le schimba florile starea de spirit. 

Cum era de asteptat (pentru noi, cel putin), 97% dintre clientii nostri spun ca le plac florile. 94% dintre ei au flori acasa, in vaza sau in ghiveci. Jumatate din respondentii sondajului spun ca le place sa ofere si sa primeasca flori in aceeasi masura, iar 42% spun ca prefera, mai degraba, sa ofere. 

O poza face cat o mie de… sondaje

Cu aceste date in gand am trecut la partea a doua a cercetarii calitative si am invitat 12 creatoare de conținut și antreprenoare cu businessuri creative să se alăture demersului. 
Am dorit să nu fie deloc contaminate de entuziasmul și pasiunea noastră pentru flori, așa că invitația a fost făcută fără a pomeni numele Floria.ro. În ziua cu pricina, cele 12 invitate au ajuns la studioul foto unde știau doar că vor realiza o mini-ședință foto. Și cam atât… Doar că, în mijlocul ședinței, invitatele au fost surprinse cu… un buchet de flori creat special pentru ele, ținând cont de latura lor creativă. Am vrut astfel ca lentila aparatului de fotografiat să surprindă obiectiv reacția: se schimbă sau nu starea de spirit atunci când apar florile în peisaj. Practic să testăm efectul florilor, efectul Floria.ro. 

Rezultatul vorbeste de la sine, spunem noi. 

Aleka Sarah Vlădăreanu, antreprenor & creator de conținut 
Alexandra Necșoiu, jurnalist
Alina Cîță Țibrea, arhitect & blogger parenting 
Andreea Mocanu, blogger & instagrammer 
Armina Popeanu, arhitect & antreprenor creativ 
Cristina Cândea, fashion & lifestyle blogger
Iulia Țugui, creator de conținut 
Karina Simion, blogger parenting & autor
Laura Belecciu, antreprenor 
Ștefana Chivoiu – specialist marketing
Tina Solonaru, blogger parenting & lifestyle
Veronica Soare, antreprenor 

Sunt multe lucruri pe care le-am invatat in 12 ani. Testand, gresind, retestand. Sunt si mai multe pe care inca le avem de invatat. Dar cateva lucruri sunt, cu siguranta, clare:

Florile ne imbunatatesc considerabil starea de spirit. 

Gestul de a oferi flori este una dintre cele mai mari bucurii. 

Cel mai frumos compliment este un buchet de flori oferit fara motiv. 

Confirmarea ca faci lucrurile bine si aduci bucurie e cel mai frumos cadou pe care il poti primi la aniversarea companiei. 

Efectul Floria chiar exista 🙂 

Write A Comment