Februarie e considerata luna iubirii poate pentru ca o asociem cu sarbatorile iubirii. Fie ca preferam varianta americana (Valentine’s Day – si aici am avut primul interviu cu alti trei bloggeri) sau Dragobetele, in februarie ne amintim sa ne aratam aprecierea fata de iubitii si iubitele noastre.

Astazi, de dimineata, am discutat cu trei bloggeri despre dragoste si Dragobete: Gabriel Aldea din Cluj,  Lucian Mustata  si Alex Taradaciuc din Iasi.  Dragostea este însăşi mai frumoasă atunci când este împărtăşită, nu?

Cum sunteti in relatia de cuplu?

Gabriel:  In relatia de cuplu, este altfel fata de zi cu zi, cum e si normal, de altfel. Doar prietena mea ma stie asa, doar ea m-a cunoscut asa.

Lucian: Uneori surprinzator. Pentru ca e important sa nu intretii rutina. Dar cel mai adesea sunt la fel ca in viata de zi cu zi: dedicat. Stii, exista vorba aia cu „in spatele unui barbat puternic sta intotdeauna o femeie”. Ei bine, in viziunea mea, acea femeie care trebuie sa ma faca puternic, ma face doar daca devine si ea puternica odata cu mine. Sprijin reciproc, cu alte cuvinte. Prin urmare o sprijin. Si ii ofer, pe langa ajutor, si exemplu. Plus alte lucruri bazate pe componentele pe care ar trebui sa le aiba o relatie: sinceritate si comunicare, respect, puterea exemplului etc.

Alex: Calm dar si furtunos in acelasi timp. Imi place sa iubesc si sa fiu iubit.

Care a fost ultima surpriza facuta iubitei?

Gabriel: Chestii mici, cat mai dese, si surprinzatoare. De obicei suntem pe acelasi gand si des se intampla ca unul dintre noi sa faca ceva inainte ca celalalt sa spuna.

Lucian: Hmm, greu cu asta. Eu incerc sa fac surprize in permanenta si nu stiu exact care-mi ies si care nu. Dar probabil printre ultimele surprize se numara un „cadou” constand intr-un lucru micut, de care ea avea nevoie atunci cand i l-am oferit. Zambetul care i-a aparut pe fata cand l-a primit a fost de nepretuit.

Alex: Desi nu sunt de foarte mult timp cu ea am reusit sa-i iau cadoul perfect. Ea imi spune ca ii fac surprize in fiecare zi, si nu in sens negativ.

Care este secretul unei relatii de durata? 

Gabriel: Nu stiu daca exista un secret general valabil. Sunt cazuri si cazuri. Eu totusi cred ca e nevoie de rabdare si compromis. Nu trebuie lasata scanteia sa se stinga, orice ar fi…

Lucian: Pai, pe langa lucrurile pe care le-am insirat la primul raspuns, neaparat trebuie sa fie si compatibilitatea de caractere. Si asta descoperita din timp. Pentru ca degeaba esti entuziasmat de noul partener in primele saptamani/ luni impreuna daca ulterior descopar ca nu ne potrivim.

Alex: Respectul pentru partener si dialogul sunt dupa parerea mea cele mai importante lucruri. Daca iti spui off-ul cand trebuie problemele se vor rezolva mai usor.

Cat de des oferi flori persoanei iubite? (si de care?)

Gabriel: Aici trebuie sa recunosc ca nu sunt „flower guy”. Rar fac asta, doar in anumite ocazii speciale.

Lucian: Nu ofer flori constant, ca sa pot stabili un anumit interval, dar ofer fara nici o ocazie. Prefer trandafirii. Ori albi, ori rosii. Depinde de moment.

Alex: Imi plac florile. Imi place sa cumpar flori si sa ofer flori. Prefer sa cumpar flori de sezon. Nu imi plac cele importate. Daca e iarna nu prea ai ce face trebuie sa cumperi ce este dar din primavara pana toamna tarziu ai o multitudine de posibilitati, lalele, crizanteme, liliac, bujori, narcise, trandafiri.

Ce ti-ar placea sa primesti de Dragobete?

Gabriel: Nu cred ca-mi doresc ceva anume. Vreau doar mai mult timp liber pentru a putea sarbatori cum vrem.

Lucian: O cina pregatita in doi. … si-mi place sa fiu surprins.

Alex: In fiecare zi primesc un cadou de la prietena, zambetul ei cand ma trezesc dimineata ma umple de bucurie si nu-mi mai trebuie nimic altceva. Prefer sa fac un cadou decat sa-l primesc.

Cat de des spui… stii tu, “cele doua cuvinte”?

Gabriel:  Surprinzator, destul de des. Surprinzator pentru ca nu-mi statea in fire dar, cel putin in ultima vreme, le spun tot mai des.

Lucian: Ei bine, aici e destul de complicat. Vorbeam recent cu o prietena venita din Danemarca referitor la subiectul asta si-mi spunea ca fata de noi, est-europenii, spunem prea repede si prea neconvingator „cele doua cuvinte”. Si m-am bucurat sa constat ca eu ies oarecum din tipar la treaba asta. Daca ar fi sa ma intrebi cand i-am facut ultima data declaratii de dragoste persoanei iubite, sunt sigur ca nu mi-as aduce aminte. Pentru ca prefer ca in timpul cat le soptesc sa fac ceva mai util. Sa gatesc impreuna cu ea sau sa-i cumpar paracetamol de la farmacie si sa-i fac ceai, fiind racita, sau sa o ajut la diferite taskuri, sa-i cant sau alte lucruri spontane. Pentru ca iubirea in asta consta.

Alex: Cat de des trebuie. In fiecare dimineata ii aduc aminte cat de fericit sunt alaturi de ea si cat de mult o iubesc. Poti sa spui „te iubesc” de 100 de ori pe zi, daca nu simti asta e degeaba. Mai bine ii spui odata, dar din suflet!

Bloggerii sunt asadar niste romantici incurabili si stiu ca gestul de a oferi flori este unul deosebit de frumos si il vaneaza cu orice ocazie, astfel incat sunt pregatiti sa-si impresioneze iubita in orice moment. Asteapta doar momentul potrivit pentru ca gestul lor sa fie pus in valoare cat mai mult.

Cum spuneam si in interviul realizat de Valentine’s Day, bloggerii sunt niste romantici incurabili si stiu ca gestul de a oferi flori este unul deosebit de

Write A Comment