Sfantul Andrei este sarbatoarea sfarsitului de toamna si ziua in care cele mai multe  spirite isi fac aparitia, potrivit credintei populare.

Datini de Sfantul Andrei – prevestirea rodniciei pamanturilor

Pe langa spiritele pamanturilor, care ajuta oamenii sa afle despre rodnicia pamanturilor in anul ce urmeaza, tot de Sfantul Andrei spiritele dragostei isi fac aparitia pentru a ajuta tinerii sa isi cunoasca viitoarea jumatate.Pentru a prevedea rodnicia ogoarelor, oamenii strâng crenguţe de vişin, le aduc în casă și le așează în vase cu apă. Dacă crenguțele înfloresc până de Crăciun, înseamnă că pământurile vor dea roade bogate.

Pentru a prevedea vremea de-a lungul anului, oamenii păstrează 12 cepe  (reprezentand cele 12 luni ale anului)  în pod până la Crăciun. Cepele care se deterioreaza semnifica luni ploioase, iar cele care incoltesc sunt semn de bogatie.

Sfantul Andrei – busuoioc si imaginea ursitului in vis

Tot in noaptea de Sfantul Andrei, fetele nemaritate au ocazia de a-si visa barbatul sortit. Prin ascunderea sub pernă a unui fir de busuioc sfinţit se spune că visul din noaptea de 29 spre 30 noiembrie ii va aduce imaginea barbatului cu care se va casatori.  Pentru cucerirea  acestuia este folosită şi metoda „făcutului cu ulcica” . La miezul nopţii, tînăra trebuie sa intoarca cu gura in jos un ulcior de lut, iar pe dosul vasului sa aseze trei carbuni aprinsi. In timp ce invarte ulciorul, ea trebuie sa sopteasca o incantatie menita sa aprinda pasiunea in inima ursitului.

Flori de Sfantul Andrei – buchete deosebite in rosu, alb si verde

În România, peste 660.000 de români îşi sărbătoresc onomastica pe 30 noimebrie, de Sfantul Andrei. Pentru femeile cu numele Andreea, Andra, Andrea, Andreia, Andruța sau Andrușa, la Floria gasiti o colectie speciala de flori de Sfantul Andrei. Pentru aceasta colectie am ales buchete de flori in nuante de rosu, lila, ivoire si peach. Am combinat culorile toamnei cu nuantele specifice perioadei de iarna.

Viziteaza colectia cu flori de Sfantul Andrei de la Floria si alege un buchet deosebit cu care iti vei recuceri iubirea sau vei bucura sufletul mamei, bunicii, matusii sau oricarei femei! Pe langa o colectie deosebita, printre florile de Sfantul Andrei vei gasi buchete la promotii de pana la 23%.

2 Comments

  1. F. dragut articolul. Nu stiu daca au fost foarte inspirate calele negre pentru Black Friday dar e o idee interesanta.

Write A Comment