De multe ori uităm că florile au și ele preferințele lor. Așa cum noi, oamenii, avem (fiecare dintre noi) florile noastre preferate, așa și florile preferă să fie păstrate în anumite condiții. Unele sunt mai sensibile, altele mai rezistente, altele pur și simplu mai pretențioase și au nevoie de o îngrijire specială.

Dintre toate tipurile de flori, le-am ales pe primele cele mai cunoscute. Promitem că vom reveni, în curând, cu sfaturi de îngrijire și pentru celelalte flori preferate.

Trandafirii – înainte să îi pui în vază, curăţă-i de spini şi de frunzele din partea de jos a tulpinii, apoi taie tulpina pe diagonală, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei. Dacă încep să se ofilească foarte repede, înnoiește tăietura de pe tulpină şi ţine-o în apă fierbinte. Evită păstrarea lor împreună cu alte flori.

trandafiri galbeni
Trandafiri

Gerberele se păstrează foarte greu, de aceea încearcă să nu înmoi în apă mai mult de 7 – 8 cm din tulpina lor.

gerbera roz
Gerbera

Crinii – absorb cu ușurință apa și rezistă o perioadă lungă de timp, dacă sunt păstrați la temperaturi joase.

crini albi
Crini

Orhideele – trebuie ţinute în apă călduţă, schimbată frecvent. În general, florile mari trăiesc în jur de o săptămână, în timp ce florile mici trăiesc până la trei săptămâni.

orhidee albe Dendrobium

Acum că ai aflat cum poți să prelungești viața florilor tale, te invităm să te bucuri cât mai mult timp, de cele mai frumoase flori de la https://floria.ro/!

Link-uri utile:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Trandafir

https://ro.wikipedia.org/wiki/Gerbera

https://ro.wikipedia.org/wiki/Crin

https://ro.wikipedia.org/wiki/Orhidee

Write A Comment