Originea Aranjamentelor Florale si evolutia acestora

China se numara printre tarile care au pus bazele aranjamentelor florale. Astfel, acestea  au devenit o arta decorativa de la care a pornit o adevarata tehnica. In momentul de fata au aparut o paleta diversificata de cursuri si tehnici de la care poti invata cu usurinta cum sa faci un aranjament floral.

Aranjamentele florale reprezinta un intreg format din design si culoare, creand o ambianta vziuala prin natura florilor si al materialelor folosite la acestea.

Mai mult decat atat, trandafirul este cea mai populara floare folosita la majoritatea aranjamentelor florale. Cu toate acestea, o data cu dezvoltarea acestei tehnici, au aparut aranjamente dedicate mai multor ocazii la care s-au adaugat si alte flori, ca de exemplu: frezia, gerbera, crinul si altele.

Principiile de aranjament floral

Desi arta aranjamentului floral cuprinde mai multe principii, exista cel putin sapte principii importante:

Design: Decide modelul structural al aranjamentului floral. Este un plan vizualizat despre dimensiunea si forma aranjamentului floral. Designul este in principal determinat de locatia, ocazia si materialele disponibile.

Echilibru: scoate in evidenta utilizarea materialelor intr-un aranjament floral care da stabilitate aranjamentului. Cele doua elemente cele mai importante ale Balantei unui aranjament sunt forma si culoarea aranjamentului floral. Din nou, echilibrul este de doua tipuri:

Balanta asimetrica: cele doua laturi ale aranjamentului floral nu sunt egale, dar au o greutate vizuala egala. Culoarea joaca un rol vital aici. Culorile intunecate dau un efect vizual al greutatii si astfel sunt utilizate la un nivel scazut al aranjamentului. De asemenea, culorile mai usoare sunt mai potrivite pentru portiunile exterioare si superioare ale aranjamentelor florale.

Scala: se refera la proportiile diferitelor componente ale aranjamentului floral. Astfel, se subliniaza folosirea materialului utilizat la dimensiunea suportului care detine aranjamentul floral.

Ritmul: accentueaza directionarea ochiului cumparatorului de-a lungul liniei principale de aranjament astfel incat intreaga forma a compozitiei sa fie urmata si inteleasa in mod corespunzator.

Accentul (Punct focal): Partea centrala a aranjamentului floral de la care pornesc florile si frunzele aranjamentului este cunoscut ca punctul focal al aranjamentului. Prin urmare, florile mai mari si de culoare inchisa sunt de obicei utilizate in punctul focal al aranjamentului floral.

Armonie si unitate: Acest principiu se ocupa de utilizarea adecvata a florilor pentru ocaziile la care oferi buchete de flori.  De asemenea, are grija de imbinarea culorilor florilor folosite in aranjamentele florale.

Buchete si Aranjamente florale

Atunci cand vine vorba sa alegi buchete de flori  sau aranjamente florale pentru cei dragi, te poti intreba, “ Ce tip de flori sa cumpar? Ce culoare ar trebui sa fie?” Multi factori ar trebui luati in calcul inainte de a cumpara un buchet sau un aranjament floral.

Astfel, cunoscand simbolismul sau conototia tipului de flori si al culorilor, te poti orienta cu usurinta in achizitionarea celui mai special buchet pentru persoana iubita sau pentru cei dragi tie. Pe langa aceste elemente, trebuie sa tii cont de personalitatea, ocazia sau culorile pe care le adora persoana in cauza.

Pe site-ul nostru,  gasesti cele mai speciale si elegante buchete de flori sau aranjamente florale pe care le poti darui cu mult drag apropiatilor tai. Florile sunt alese cu grija pentru tine astfel incat sa ai o experienta placuta atat la achizitionarea acestora cat si la oferirea lor.

Datorita gamei diversificate de flori, poti gasi cu usurinta buchetul sau aranjamentul perfect pe care il poti darui cu mare drag.

Pentru a te inspira si mai mult, am ales pentru tine o combinatie de flori delicate pentru a crea buchetul sau aranjamentul mult dorit. In plus, vei pune un zambet pe buze persoanelor dragi si mai mult 🙂

Exemplu Buchet de flori pentru persoana iubita, un buchet simplu, viu colorat plin de bucurie.

Componenta flori: minirosa bombastic, cale albe, minirosa alb, trandafiri crem, lisianthus roz, lisianthus alb, eryngium, limonium, bouvardia,  ornitogalum, verdeata.

Alte elemente: funda roz si un ambalaj de culoare verde.

Exemplu aranjament floral pentru o zi speciala de nastere sau aniversarea voastra.

Componenta flori: alstroemeria albe, lisianthus mov,  frezii alb cu roz, lalele roz, santini, trandafiri galbeni.

Alte elemente:  vas alb si funda roz.

Urmand aceste exemple, poti trece la actiune,  accesezi site-ul, alegi modelul dorit si de restul ne ocupam noi!

1 Comment

Write A Comment