Culorile ne-au fascinat dintotdeauna, ne înveselesc, ne întristează, ne îmbracă, ne fac să visăm și ne exprimă. Studiile au demonstrat cum ne pot influența culorile percepția și comportamentul, iar florile sunt cea mai ușoară modalitate de a le incorpora în viața noastră. Aranjamentele florale nu necesită un angajament foarte mare și pot fi schimbate de multe ori în funcție de starea pe care o avem sau de starea pe care ne-o dorim. Află mai multe despre modul în care își pune amprenta fiecare culoare.

Roșu

Este o culoare care prin definiție stimuleză: inima bate mai repede, respirația accelerează. Roșu atrage atenția, poate însemna atracție dar și interdicție. După cum știm, trandafirii roșii sunt un simbol al iubirii, pasiunii și sunt cadoul perfect pentru aniversări sau Valentine’s Day. Încercați să plasați un buchet sau un aranjament cu flori roșii în dormitor și veți da un plus relației sau exprimați-vă sentimentele printr-un buchet de trandafiri pasionali roșii.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: trandafiri, lalele, anemone, gerbera, alstroemeria, orhidee, garoafe, bujori, ranunculus.

shutterstock_112513124(1)

Oranj

Această culoare strălucitoare evocă emoție și căldură. Florile în nuanțe de oranj sunt perfecte pentru decorul unei petreceri, mai ales dacă aceasta este în aer liber. Nuanțele trebuie să fie discrete și pastelate. Nuanțele intense de portocaliu captează foarte mult atenția și pot instala anxietatea.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: trandafiri, gerbera, frezii, crini, crizanteme, dalii, cale, minirosa, striletzia.

Galben

Galben este o culoare voioasă care poate înveseli foarte ușor o cameră. Amplasați buchete cu flori in nuanțe de galben în încăpere și astfel, dacă aveți musafiri, aceștia se vor simți foarte confortabil. Florile galbene pot fi un remediu bun și dacă ați  avut o zi încărcată și vă simțiți obosiți.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: trandafiri, frezii, gerbera, alstroemeria, minirosa, garoafe, ranunculus, lalele, orhidee cymbidium, craspedia, solidago (sanziene).

photo-1455758662748-ce95345b13c6

Verde

Este culoarea asociată cel mai des cu natura și cu sănătatea. Buchete de flori sau aranjamente în tonuri verzi sunt cele mai potrivite pentru cineva care nu se simte bine și vreți să îi ridicați tonusul. Vorbim aici despre pachetele Get-Well (Fă-te Bine), care sunt compuse dintr-un coș cu fructe și un buchet de flori. Astfel de buchete pot fi trimise și unei persoane care se află în spital. Verdele poate accelera procesul de vindecare. La fel ca și albastru, dacă prin casă răspândiți aranjamente în nuanțe verzui, veți fi mult mai calmi și mai relaxați.

Flori/plante pe care le puteți găsi în această culoare: trandafiri (lime), hortensii, hypericum, greentrix, santini, cymbidium, viburnum, bambusul, eucalipt, eringium, plante suculente.

Albastru

Culoarea care induce o senzație de calm și care este adesea asociată cu pacea și spiritualitatea. Nuanțele azurii ne duc cu gândul la apă și acest lucru poate reduce considerabil stresul. Folosiți un aranjament cu flori indigo, la serviciu, pe birou, pentru a rămâne mereu focusați pe task-urile zilnice.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: hortensii, trandafiri, frezii, eringium, trahelium, lavanda.

photo-1462218667387-6b0d7be5362f

Violet

Asociat cu bogăția, puterea și înțelepciunea, violetul este și culoarea tradițională pentru Regalitate. Buchetele dramatice și elegante cu nuanțe de violet vă pot ajuta să faceți o impresie bună dacă aveți o întâlnire business. Aveți însă grijă la nuanțele folosite, trebuie să fie intense. Nuanțele luminoase de violet pot da de înțeles că sunteți mai degrabă relaxați decât autoritari și puternici.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: cale, lalele, hortensie, anemone, zambile.

Culorile florilor ne pot înfluența comportamentul și luarea unor decizii. Flosiți roșu ca să vă exprimați dragostea și pasiunea.  Ajutați-vă de galben ca să luminați o încăpere. Păstrați liniștea și sporiți productivitatea prin nuanțe de albastru. Promovați sănătatea prin aranjamente florale sau buchete cu flori din gama verdelui. Stârniți atenția cu portocaliu și impresionați cu nuanțe de violet. Oricare ar fi starea de spirit pe care o căutați sau vreți să o transmiteți, florile pot fi cu siguranță potrivite pentru orice moment.

Roz

Culoarea roz are o gamă largă de semnificații și influențe în psihologie, cu diferite efecte asupra emoțiilor și comportamentului uman. Rozul este adesea asociat cu sensibilitatea, delicatețea și afecțiunea. În psihologie, culoarea roz poate induce o stare de relaxare și calm, contribuind la reducerea stresului și a anxietății.

În multe culturi, rozul este considerat o culoare asociată cu feminitatea și grația. Acesta poate evoca ideea de tandrețe, delicatețe și eleganță. De asemenea, poate fi perceput ca un simbol al inocenței și purității. Rozul poate fi, de asemenea, asociat cu bucuria, optimismul și entuziasmul. Această culoare poate aduce un sentiment de veselie și energie pozitivă în mediul în care este prezentă.

Culoarea roz poate sugera, de asemenea, sentimentul de grijă și empatie față de ceilalți. Aceasta poate promova un mediu de comunicare deschisă și de sprijin emoțional în relațiile interpersonale.

Uneori, rozul poate fi asociat cu mesaje de toleranță și acceptare a diferențelor. Aceasta poate promova un sentiment de deschidere și respect față de diversitatea umană și culturală.

Flori pe care le puteți găsi în această culoare: ranunculus, hortensii, trandafiri, garoafe, crizanteme, gerbera. 

La Floria, găsiți cele mai frumoase buchete de flori și aranjamente în toată gama culorilor despre care am vorbit. Comandați online și în doar 2 ore, primiți sau dăruiți culori florale!

Write A Comment