Fie ca planuiesti sa oferi flori in dar sau doar astepti sa le primesti, e bine sa cunosti si povestile sau legendele din spatele acestor frumoase plantute. Darul va primi astfel o alta semnificatie, mai puternica si mai adanca. Iar cum Sf. Gheorghe se apropie cu repeziciune, vrei sa oferi un cadou care sa insemne ceva atat pentru tine cat si pentru cea care il primeste. In acest articol, te vom purta printre legendele si miturile care stau in spatele florilor atat de colorate si iubite. In plus, le gasesti pe toate pe Floria.ro, cea mai mare florarie online din Romania.

Bujorul

Aceste superbe flori colorate sunt asociate cu mai multe credinte si legende iar multe dintre ele au legatura cu dragostea, prosperitatea si timiditatea. O veche legenda greaca spune ca zeul Apollo obisnuia sa transforme nimfele in bujori pentru ca Afrodita sa nu afle ca acesta era indragostit de ele. Unele persoane ii mai asociaza cu simboluri ale norocului si prosperitatii atunci cand sunt primiti in dar.

Trandafirul

Nu te va surprinde deloc sa afli ca trandafirii sunt alegerea cea mai populara cand vine vorba de oferit flori in dar. Nu e de mirare, mai ales ca aceasta floare simbolizeaza iubirea, romanticismul, afectiunea si perfectiunea. In mitologia hindu, se spune ca zeul Vishnu ar fi creat-o pe mireasa sa Lakshmi din 108 petale mari de trandafiri si alte 1008 petale mici, trandafirul devenind astfel un simbol al perfectiunii.

Gerbera

Gerbera colorata si superba este una din florile pe care femeile se bucura cel mai des sa le primeasca. Aceasta margareta supradimensionata simbolizeaza frumusetea, inocenta si puritatea. A fost descoperita in anul 1884, langa Barberton, Africa de Sud, de catre scotianul Robert Jameson. Iar programele de reproducere din anii 1890 din Regatul Unit au ajutat-o sa obtina astazi culorile atat de minunate si vesele.

Laleaua

Lalelele simbolizeaza iubirea adevarata, in starea ei cea mai pura. Sunt poate cele mai populare flori din lume si sunt asociate cu Olanda, pentru ca acolo au inflorit prima data in secolul al XVII-lea. Conform unei vechi legende olandeze, o printesa a primit trei petitori. Primul i-a oferit o coroana, al doilea o sabie iar al treilea i-a daruit aur. Cum nu a putut sa aleaga dintre cei trei, printesa a rugat-o pe Regina Florilor sa o transforme si pe ea intr-o floare. Iar asa s-a nascut laleaua: coroana i-a devenit floare, sabia frunza iar aurul radacina.

Orhideea

Aceasta floare extrem de delicata simbolizeaza luxul, eleganta, frumusetea si puterea. In Grecia antica, aceste flori erau asociate cu virilitatea si fertilitatea. De fapt, exista o credinta atat de puternica in acest sens incat viitoarele mamici le plantau pentru a afla sexul copilului. Radacinile foarte lungi erau asociate cu un baietel iar cele cu radacini scurte reprezentau fetite.

Garoafa

Din pacate, aceasta floare superba a primit conotatii negative de-a lungul anilor, datorita contextului in care se ofera. Nimic mai gresit. Frumoasele garoafe simbolizeaza inocenta si dragostea redescoperita. Conform creditei ortodoxe, garoafele au rasarit prima data din lacrimile Fecioarei Maria cand Iisus a fost crucificat.

Orice floare ai vrea sa oferi in dar de Sf. Gheorghe, tine minte ca doar la Floria.ro gasesti plantute proaspete si colorate, perfecte pentru a inveseli orice zi si a pune un zambet pe fetele femeilor iubite. In plus, te rasfatam si cu optiunea de livrare flori la domiciliu, prin curieri proprii, ca tu sa uiti de grija si stresul alegerii cadoului perfect.

Write A Comment