Pentru fiecare dintre noi, Crăciunul are o semnificație specială, cel mai adesea legată de amintirile din copilărie.

Fie că ne amintim de cadourile de sub bradul de Crăciun, care îl făceau un Craciun de poveste, de emoția așteptării Moșului, de scrisorile pe care i le scriam încercând să demonstrăm că am fost cuminți, sau de colindătorii care vesteau apropierea nopții în care urma să fim surprinși de cadourile lăsate de Moșul cel Bun, vorbim despre perioade de poveste, care ne-au marcat copilăria.

Dintre tipurile de memorie, memoria olfactivă este printre cele mai puternice. Datorită faptului că nervul olfactiv este situat în apropierea amigdalei, zona creierului care gestionează emoțiile și amintirea emoțiilor, mirosurile sunt adesea legate de stări emoționale puternice. Este motivul pentru care pentru mulți dintre noi, Crăciunul înseamnă arome… Arome de brad natural, aromă de portocală, miros de scorțișoară sau mere coapte…

Miros de brad natural

Crăciunul înseamnă globulețe simpatice și brad împodobit. Dacă îți dorești să simți mirosul de brad natural pe care îl asociezi cu emoțiile din copilărie, dar nu vrei totuși să tai un brad, atunci alege un brad de Crăciun în ghiveci. Acesta miroase puternic, mai ales că fiind viu, nu se usucă și rămâne proaspăt pe toată perioada de Sărbători. În plus, poți trăi o experiență deosebită și când plantezi bradul de Craciun.

Poți alege un brad în ghiveci bogat, din soiul Nordmanniana, cu un preț special și la dimensiunea ideală pentru casa ta pe https://www.floria.ro/aranjamente-florale/brazi

banner-1-dec

Aroma portocalelor lăsate de Moș

Indiferent ce daruri lasă, aproape orice Moș Crăciun aducea și portocale. În acel Craciun de poveste, mirosul de portocală vorbește despre cadouri, despre mâini înghețate, sanii și derdeluș. Despre iarna de poveste pe care ne-o amintim de când eram copii. Pe vremuri, “apariția” portocalelor vestea apropierea Sărbătorilor și ne amintea o dată în plus că trebuie să fim cuminți.

Adu mirosul de portocală acasă pe toată perioada sărbatorilor și decorează apartamentul de Crăciun cu un aranjament de flori și coji de portocală. Iată preferatele noastre:

Poveste de CraciunCraciun exotic

Participă la concurul Floria – Amintiri din jurul Bradului de Crăciun și poți câștiga o coroniță de Crăciun care va aduce Crăciunul de poveste și în casa ta! Mai multe detalii aici: concurs Floria.

Write A Comment