Primavara aduce veselia florilor de lalea. Liniile elegante ale petalelor, cromatica splendida si istoria intriganta fac ca aceste plante sa fie fascinante. Citeste in acest articol lucruri pe care cu siguranta nu le stiai pana acum despre lalele si desluseste taina lor.

15 lucruri de stiut despre lalele

1. Desi ai fi tentat sa crezi ca lalelele au fost cultivate pentru prima data in Olanda, ei bine, trebuie sa afli ca ele sunt originare din Asia Centrala.

2. Etimologia termenul din engleza care inseamna “lalea”, respectiv “tulip” isi are originea in Persia si vine de la cuvantul delband, care inseamna turban. Legatura aceasta se face pe baza asemanarii colorei cu forma turbanelor.

3. Lalelele au fost cultivate pentru prima oara in urma cu 500 de ani.

4. Aceste flori au fost aduse in Europa incepand cu anul 1554, ca un dar din partea Imperiului Otoman. Un ambasador european a primit seminte si bulbi, pe care le-a trimis mai departe catre curtea regelui Ferdinand I, a carei gradina se afla in grija botanistului Carolus Clusius.

5. In anii ‘60, lalelele au revolutionat economia Olandei. Fenomenul “Tulipmania” sau “Nebunia lalelelor” asa cum a fost supranumit, a fost perioada in care un singur bulb de lalea se vindea la preturi imense.

6. Exista peste 3000 de specii de lalele. Acestea sunt impartite in 15 grupe, cu nume deosebite precum Rembrandt sau Triumph.

7. Lalelele sunt comestibile. Cele pentru care nu s-au folosit pesticide sau ingrasaminte sunt incluse in retele celor mai prestigiosi bucatari din bucataria hot cuisine.

8. Florile de lalea se bucura de onoarea de a avea propria lor sarbatoare. In intreaga lume sunt organizate o serie de festivaluri dedicate lor.

9. Lalelele se rotesc dupa lumina, atat atunci cand sunt cultivate in pamant, dar si cand sunt asezate in vaza.

10. Cu cat bulbii de lalea sunt mai mari, cu atat corola va fi mai voluminoasa.

11. Dupa trandafiri si crizanteme, lalelele sunt pe locul III in topul celor mai populare flori din lume.

12. Laleaua reprezinta simbolul national al Iranului si al Turciei.

13. Bulbii de lalea se pot folosi in locul cepei, in prepararea mancarurilor.

14. Ele continua sa creasca chiar si dupa ce au fost culese. Tulpina poate creste pana la 2.5 cm.

15. Bulbii sau semintele de lalea se prind cel mai bine in pamant argilos, aerisit si drenat.

Buchete de lalele din Colectia de primavara Floria

Cheama primavara in casa ta prin achizitionarea buchetelor de lalele disponibile in catalogul Floria. Lalelele sunt pline de semnificatii, ceea ce inseamna ca sunt potrivite a fi daruite in orice context, fara a fi nevoie de o ocazie speciala. Coloritul deosebit si delicatetea lor sunt cele principalele motive pentru care aceste flori sunt atat de iubite. Aduna sentimentele frumoase intr-un buchet de lalele, iar Flori te rasplateste cu o felicitare cadou, livrare in maxim doua ore de la comanda si carduri de fidelitate si de reducere.
Primavara aceasta se poarta lalelele!

Write A Comment