Anemonele sunt plante perene, care se intalnesc in multe tari din Europa, America de Nord si in Japonia. Ele sunt cultivate pentru florile lor deosebite, colorate in umbre de rosu, galben, mov, alb sau albastru. Mai multe curiozitati despre aceste minunate flori de primavara, poti afla din randurile ce urmeaza.

Ingrijire si cultivare

Anemonele sunt plante versatile, care pot fi plantate in gradina oricui si se pot prinde daca sunt ingrijite corect. Majoritatea speciilor de anemone se planteaza toamna, de regula, in luna octombrie si prefera prefera solul umed, bine drenat si cu pH neutru. Inainte de a fi cultivati, bulbii de anemona trebuie bine umeziti si lasati chiar o noapte intreaga pentru a se hidrata corespunzator. Plantarea se face la aproximativ 10 cm adancime. Perioada de inflorire variaza incepand de toamna pana primavara, insa exista si anumite tipuri de anemone care infloresc vara, cum sunt cele mediteraneene. Ele prefera spatiile semi-umbrite, iar udarea se face cu cantitati reduse de apa.

Inmultirea lor se face atat prin seminte, cat si prin bulbi, iar, pentru a creste in conditii optime, se recomanda sa fie fertilizate lunar, cu ajutorul ingrasamintelor lichide sau hidrosolubile. Anemonele fac parte din familia Ranunculaceae.

9 curiozitati despre istoria si simbolistica anemonelor

● Numele acestei plante a fost atribuit de catre filosoful grec Theophrastus.
● Anemonele mai sunt cunoscute si sub pseudonimul de “fiicele vantului” deoarece se spune ca ele se deschid sub adierea vantului.
● In mitologia greaca se credea ca florile de anemona s-au nascut din lacrimile zeitei Afrodita. Altii, erau de parere ca bobocii de anemona reprezinta picaturi din sangele lui Adonis.
● In limbajul florilor, anemonele transmit fragilitate si sensibilitate.
● Anemonele au fost utilizate in medicina traditionala pentru a stopa crampele, durerile mentruale si instabilitatea emotionala sau stresul.
● Toate speciile de anemone sunt otravitoare, o data ce sunt ingerate.
● Simbolistica acestor flori cuprinde aspecte legate de atragerea norocului, dar au si valente religioase, fiind considerate plante care tin demonii departe.
● In Roma Antica, ele erau folosite drept talismane care ofereau protectie impotriva febrei.
● Din cauza faptului ca nu sunt comestibile, chinezii le-au numit “florile mortii”, iar egiptenii le asociaza cu imbolnavirea. Deopotriva, europenii obisnuiau sa isi tina respiratia atunci cand treceau pe langa astfel de flori.

Ce simbolizeaza anemonele

Un buchet de anemone poate sa insemne mai multe lucruri, in functie de persoana care il ofera, de culoarea florilor sau de ocazie. Iata care sunt principalele simboluri ale acestor flori de primavara:

 Iubire si romantism: In multe culturi, anemonele sunt asociate cu iubirea si romantismul. Aceste flori delicate pot simboliza dragostea pasionala si devotamentul fata de celalalt.

Nou inceput si optimism: Pentru ca infloresc primavara, anemonele pot simboliza inceputul unui nou ciclu sau al unei noi etape in viata. Ele transmit un mesaj de optimism, speranta si regenerare.

Purtatoare de noroc: In unele culturi, anemonele sunt considerate flori norocoase, aducand bunastare si prosperitate celor care le cultiva sau le ofera.

Protectie si siguranta: Anemonele sunt uneori asociate cu protectia si siguranta. Aceste flori delicate pot simboliza un refugiu sau un adapost impotriva energiilor negative sau a pericolelor.

Prieteni dragi si dragoste pierduta: Anemonele pot transmite, de asemenea, un mesaj de recunostinta si dragoste pentru prietenii apropiati sau pentru persoanele dragi care au plecat. Ele pot simboliza, de asemenea, regretele si tristetea asociate cu pierderea unei persoane iubite.

O floare cu o istorie controversata, fapt care ii confera un aer aparte, anemona se regaseste si in colectia Floria. Cuprinsa in combinatii deosebite, ca floare-vedeta sau ca participanta la un spectacol de culori, alaturi de alte flori, anemonele disponibile in colectiile noastre sunt mereu proaspete si gata sa incante orice inima!

Cele mai vandute buchete de anemone

Comanda un buchet de anemone cu livrare rapida, in 2-4 ore, in toata tara. In peste 100 de orase din tara transportul este gratuit. La fiecare comanda de buchet de anemone primesti o felicitare gratuit.

Write A Comment