Ce înseamnă Sfânta Maria Mare? ”Adormirea Maicii Domnului este unul dintre Praznicele Împărăteşti ale Bisericii Ortodoxe, sărbătorit pe 15 august. Această sărbătoare comemorează moartea, învierea şi slăvirea Maicii Mântuitorului. Sărbătoarea mărturiseşte că Maica Domnului „a fost luată” de Dumnezeu în împărăţia cerească a lui Hristos, în deplinătatea vieţii ei sufleteşti şi trupeşti”, vor spune cei care au dat search pe Google. Alții vor spune, mai simplu – ”ziua în care ne sărbătorim Mariile”. Iar alții, mai greu de mulțumit, vor începe o polemică pe subiectul: ”e bine sau nu e bine să sărbătorim onomastica de Adormire, când avem și Nașterea Maicii Domnului, pe 8 septembrie?”.

Pentru toți, există, totuși, o semnificație unică – aceasta este cea mai mare și cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. Așa că am decis să aflăm mai multe despre ea. Și cel mai frumos lucru pe care l-am găsit scris a fost acela că apostolii, aflaţi în diferite zone ale lumii, au fost aduşi pe nori, pentru a fi prezenţi la Adormirea Maicii Domnului. Nu-i așa că e minunat? Nu doar pentru că au fost sfidate toate legile firii, nu doar pentru că au fost ”teleportați” pe nori, ci mai ales pentru că au sărbătorit împreună.

De ce ne-a plăcut atât de mult acest detaliu? Pentru că în fiecare an vedem cum comuniunea este ”refăcută” și milioane de oameni sunt alături de Mariile lor, oriunde s-ar afla în lume. Această dragoste care unește se propagă de 2000 de ani, în fiecare an. Și, de aceea, ziua de 15 august este o sărbătoare a iubirii, a grijii față de cei dragi, a unirii.

A fi alături înseamnă a te bucura de bucuria celuilalt, a-i arăta cât de important e pentru tine, a-i demonstra asta prin fapte, nu doar vorbe. Și pentru noi, cei care ne-am născut în Grădina Maicii Domnului, cea mai frumoasă ”faptă” este dăruirea unui buchet de flori. Nu spunem asta doar pentru că florile sunt viața noastră. O spunem pentru că florile sunt poezie, sunt frumusețe, sunt comori, sunt bucurie, sunt adevăr. Da, florile sunt cel mai curat cadou.


flori-flori-pentru-maria-32617

Flori pentru Maria

flori-delicat-32728

Delicat

Așa că fii alături de Maria, pe 15 august, cu un buchet de flori! Îl va simți ca pe o îmbrățisare dulce și puternică și, oriunde vei fi, vei fi lângă ea, de ziua ei.

Write A Comment