Ce legatura au sarbatorile de Pasti, Craciunul, cadourile si Parcul Herastrau? Toate intamplarile prezentate cronologic, in randurile de mai jos!

In fiecare an, de Craciun, alegem sa salvam niste brazi. In preajma sarbatorilor de iarna, Floria pune la dispozitia clientilor sai, brazi de Craciun.
Alegem insa unul dintre cele mai rezistente soiuri si nu comercializam niciodata brazi taiati. Ci in ghiveci! Pentru un Craciun frumos si o planeta care respira!
Pentru al doilea an consecutiv, am ales ca, alaturi de braduti, sa comercializam si un serviciu de replantare. Din pacate, putini sunt cei care au un spatiu potrivit pentru plantarea unui bradut. Am hotarat sa luam asupra noastra aceasta sarcina, am adunat toti bradutii si am pornit in cautarea unui loc prielnic.
Ne-am hotarat asupra Parcului Herastrau, unul dintre cele mai importante „puncte” de verdeata ale Bucurestiului si un loc accesibil tuturor celor care vor sa vina si sa vada bradutii.
Am asteptat pana cand vremea a fost prielnica si pana cand a fost aprobata toata documentatia, si am hotarat: marti, 25 aprilie, va fi ziua cea mare!
Vom fi in Herastrau si vom replanta bradutii de Craciun! Actiunea este deschisa tuturor si ar fi o mare bucurie pentru noi sa va avem alaturi!

Daca initiativa noastra nu v-a convins, poate o fac cateva statistici:

  • in Romania, peste 80% din populatie impodobeste bradul de Craciun
  • in 2015, peste 30.000 de brazi au fost taiati de catre Regia Padurilor din Romania. La acestia se adauga brazii din import, cei taiati din pepiniere si cei proveniti din taieri ilegale. Un total care duce inspre cel putin o suta de mii de brazi.
  • la maturitate, acestia ar fi asigurat, intr-o singura ora, oxigenul necesar pentru 100.000 de oameni.
  • studiile arata ca, un brad artificial ar trebui folosit cel putin 20 de ani ca sa fie sustenabil; in realitate insa, durata de viata a acestuia este de 6 ani
  • in plus, brazii artificiali nu sunt biodegradabili si nu pot fi reciclati.
  • luand in considerare clima din Romania, un brad poate ajunge pana la 120 de ani
  • un brad crescut in mod natural are nevoie de trei ani pentru a ajunge la 10 cm
  • 12 ani creste pentru a ajunge la dimensiunea de 2 metri.

Toate aceste lucruri ne-au pus pe ganduri. Cum putem face sa avem un Craciun ca in povesti, insa fara sa distrugem natura? Cea mai fezabila solutie a fost cea a vanzarii unor brazi in ghiveci. Am ales sa sustinem mai departe comunitatea prin introducerea serviciului de replantare.

Imediat dupa Craciun, bradutii sunt colectati si depozitati in conditii optime, pana cand vremea este prielnica. Atunci cand clima o permite, acestia sunt replantati de noi, cu specialisti acreditati in domeniu, pentru a ne asigura ca brazii se vor prinde. Anul acesta, ziua aleasa este 25 aprilie! Ne vedem in Parcul Herastrau, in zona Rond Scobit!

Write A Comment