Compasiunea este un sentiment inaltator, sau cel mai inalt nivel al iubirii. Cand o persoana draga are o problema de sanatate pentru care a fost nevoie de spitalizare, sa ii trimiti flori este o mica bucurie pe care o poti face spre a-i alina durerea. De ce? Pentru ca florile actioneaza ca un medicament pentru suflet, astfel ca persoana in cauza va stii ca i-ai transmis cele mai bune ganduri de insanatosire.

Studiile au aratat chiar ca florile provoaca o stare de spirit pozitiva, care ajuta cu siguranta in procesul de recupare. Deci, daca vrei sa trimiti flori cuiva care se afla in spital, citeste urmatorul ghid:

Afla datele corecte de livrare

Inainte ca florile sa fie livrate pacientului, trebuie sa stii numele complet al acestuia, precum si adresa spitalului si numarul camerei in care florile vor ajunge. Aceste informatii sunt usor de aflat daca suni la biroul de informatii al spitalului, sau daca intrebi o ruda sau un prieten care cunoaste astfel de detalii. Cel mai important insa este sa verifici daca respectiva persoana mai este inca internata si daca nu cumva este nevoie sa i le trimiti acasa.

Verifica politica spitalului

Unele spitale interzic aducerea florilor din motive care tin de igiena. Cu toate astea, in majoritatea clinicilor medicale si a altor institutii de sanatate sunt totusi permise buchetele de flori, atata timp cat pacientul nu se afla in anumite sectii, cum ar fi la cele de terapie intensiva, unde numarul de vizite este limitat si pentru care exista reguli mai stricte. Recomandat este sa ai o certitudine in aceasta privinta si abia apoi sa trimiti florile catre spital.

Nu trimite flori care ar putea sa cauzeze alergii

Alege cu grija tipul de flori pe care vrei sa le trimiti. Prin acest gest, intentionezi sa il faci pe cel bolnav sa se simta mai bine, nu sa ii agravezi starea. Deci, chiar daca ii plac crinii, nu sunt tocmai potriviti sa ii oferi in acest moment din cauza polenului care ii poate provoca alergii. Mai bine alege trandafirii, crizantemele ori garoafele.

Alege un buchet mic de flori

In timp ce ai putea crede ca un buchet imens de flori il va impresiona pe cel care il primeste, este foarte probabil ca efectul sa fie exact cel invers. De regula in spital spatiul pentru un pacient este destul de limitat, prin urmare opteaza pentru un buchet de flori nu prea voluminos, care sa isi gaseasca repede locul langa patul pacientului.

Evita florile prea pafumate

Niciodata nu trimite unui bolnav flori care au mireasma prea puternica, precum crinii, liliacul sau freziile. In schimb, alege irisul sau narcisele. Aceste flori sunt vesele, luminoase si au un miros care nu este prea intens, ceea ce le transforma in cadouri ideale pentru pacienti, indiferent de afectiunea de care sufera.

Cumpara flori care au tulpini lemnoase

Aceste tipuri de flori retin apa pentru mai mult timp, ceea ce inseamna ca personalul spitalului nu va fi nevoit sa schimbe apa din vaza prea des.

Ca un prieten de nadejde, Floria este alaturi de tine chiar si in momentele mai delicate! Comanda online buchete speciale sau viziteaza florariile noastre!

Write A Comment